Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiActivitati artisticeTalentul muzical
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1272 afisări
img
img
img
img img img img img

Talentul muzical

Articol adăugat de Muzica Club  Offline la 10 iunie 2015*


Problema controversata a talentului trezeste deseori polemici. Unii considera ca toti oamenii au un talent pe care trebuie sa-l descopere si sa-l cultive altii, zic ca acesta fie este dat din nastere, fie nu-l ai.

 Ceea ce putem afirma cu certitudine este ca talentul este o impletire de aptitudini care se nasc din inclinatii deosebite spre un anumit domeniu. Diferenta dintre aptitudine si talent este ca pana la performanta care naste spectacol este nevoie de foarte multa munca, daruire si pasiune.

Talentul are radacini adanci in domeniul artistic caci presupune mai mult decat a face o meserie. Un exemplu complex este talentul muzical care incununeaza lista inclinatiilor artistice. Asupra acestui subiect psihologul german Wilhelm Wundt  afirma ca: “Sunt inzestrati muzicaliceste cei care, prezentanduli-se intervale ca octava, cvinta, terta etc., poseda un auz muzical si o memorie de natura ca cel putin pentru durata unei incercari sa le poate retine si reproduce”. V.Haecker si Th. Ziehen stabilesc un numar de cinci aptitudini determinate si anume: sesibilitatea muzicala, memoria muzicala, capacitatea de sinteza (pentru perceperea motivelor, melodicii si ritmicii), aptitudinea motorica (reproducerea imaginii musicale la instrument sau la voce), aptitudinea ideativa (asociatia cu idei musicale sau paramuzicale).

La muzica se creioneaza legatura stransa cu urechea muzicala lucru care, nu are o greutate atat de mare in balanta calitatilor necesare studiului unui instrument muzical. Pentru un rezultat inbucurator inclinatiile sunt transformate in aptitudini, proces care slefuieste si innobileaza  picatura de talent pana la performanta. Deci, in faza incipienta profesorul stabileste in ce masura este dezvoltat auzul si care sunt etapele pentru al imbunatati. Sub valul greu al nedumeririlor si ezitarilor trebuie sa intelegem aportul urias pe care il are muzica asupra dezvoltarii personale si profesionale a fiecaruia. Studiul unui instrument ne imbunatateste memoria si vocabularul, ne ofera o stare pozitiva si ne stimuleaza sistemul imunitar.

In conculuzie, talentul  sau inclinatiile artistice necesita atentie, sustinere si munca, pentru ca in final sa ne bucuram de rezultat.  Executia impecabila  a unei partituri, interpretarea unei piese pe scena, compozitia unei linii melodice  si tot ce produce si sustine muzica se  naste din talent si se contureaza prin daruire si efort.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Cum gestionam...,  Cursuri de chitara,...,  Sansa de a avea...,  Rolul muzicii in...,  La ce ne ajuta...,  Contributia muzicii la...,  Beneficiile lectiilor de...,  Clubul de Muzica va...

 
SUS