Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiActivitati artisticeSansa de a avea profesori de muzica adevarati
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
2 voturi
1085 afisări
img
img
img
img img img img img

Sansa de a avea profesori de muzica adevarati

Articol adăugat de Muzica Club  Offline la 10 iunie 2015*


Responsabilitatea unui profesor de a calauzi un copil in lumea fascinanta a muzicii este asemanatoare cu munca unui sculptor care modeleaza cu sarguinta, atentie si rabdare o lucrare menita sa incante publicul.

Învatamantul artistic vocational presupune o atentie deosebită asupra psihologiei copilului si cunostinte intemeiate in domeniu caci, un profesor de instrument  mai intai de toate este un bun instrumentist care stapaneste arta interpretativa si poseda abilitati remarcabile de a transmite si a relationa cu un copil.  
Abilitatea de a descoperi talente, a forma artisti si oameni sensibili, capabili de a transmite emotie tine de vocatia de profesor care nu se fabrica. Vocatia este un talent înnascut pe care profesorul il incununează prin munca si experienta profesionala.

Entuziasmul incepatorului in domeniul muzical poate fi spulberat din neatentia unui profesor grabit sa ofere un bagaj informational vast. Atmosfera degajata si incarcata de beatitudine se mentine prin metode de predare interactive si creative. Comunicarea constanta cu copilul duce la stabilirea unor conexiuni ce favorizeaza  buna desfasurarea a procesului educativ.

Flexibilitatea in gandire si abilitatile innascute de dascal sunt metode de adaptare la contemporanietate. Prin prisma timpului  deschizatorii de drumuri  din domeniul metodicii predarii muzicii din secolul trecut precum Delacroze, Orff sau Willems au facut inovatii semnificative din impulsul unor nemultumiri personale legate de mediul de invatamant.

In prezent profesorii se confrunta cu lipsa de interes sau plictiseala, concentrarea anosta, inexpresiva sau cu declamarea golita si fara semnificatie a unor definitii. Ne intrebam carui fapt se datoreaza aceasta atitudine?! De ce muzica este resimtita de copii ca o datorie in loc de sentimentul de bucurie, placere si daruire?! 

Invinuind sistemul si continutul manualelor, muzica comerciala si excesul de informatie din media, recunoastem ca profesorul este persoana care interactioneaza direct cu copilul. Incursiunea in domeniul muzical trebuie sa fie o calatorie placuta, libera si unica. Arta este singurul domeniu unde nu gresim si nu avem limite, prin urmare profesorul trebuie sa fie un carmuitor de vise, un prieten si un ascultator rabdator. Rabdarea este calitatatea care innobileaza munca de profesor. Entuziasmul profesorului se reflecta asupra copilului care isi exteriorizeaza interesul prin curaj, munca si daruire.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Rolul muzicii in...,  La ce ne ajuta...,  Beneficiile lectiilor de...,  Cum gestionam...,  Contributia muzicii la...,  Clubul de Muzica va...,  Scoala de Vara Muzicala...,  Talentul muzical,  Esti al meu,  Cititul se poate invata...,  A fi învăţător,  Jocul - serviciul celor...,  Salvati copiii !...,  Cum sa te ocupi de...,  Gradinita de acasa,  Dezvolta curiozitatea...,  Asculta-ti copilul si el...,  Educatia pozitiva a...,  Cel mai important lucru...,  Cu cei mici la film

 
SUS