Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiActivitati artisticeEfectele terapeutice ale artei in viata copiilor vs Televizorul
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
0,00
0 voturi
830 afisări
img
img
img
img img img img img

Efectele terapeutice ale artei in viata copiilor vs Televizorul

Articol adăugat de Muzica Club  Offline la 07 aprilie 2016*


Importanta artei este una vitala. Pe langa faptul ca ne infrumuseteaza lumea din jurul nostru, are si efecte terapeutice din punct de vedere social.

Iti amintesti de orele de cor din scoala generala cand vocea nu era dintre cele mai melodioase, insa profesorul nu-si pierdea rabdarea ci spunea ca, a canta intr-un cor are efecte extraordinare asupra starii psihice de bine? Responsabil pentru acest lucru este sentimentul de apartenenta la un grup social, miscarea si respiratia in sincronizare cu alte persoane.

Mediul ambiental in care ne desfasuram activitatea este responsabil pentru dezvoltarea creativitatii copiilor nostri, iar daca sunt inclinati catre acest domeniu, ar trebui incurajati sa se integreze intr-un spatiu artistic.

Frumosul are efecte terapeutice. Dostoievski afirma ca “frumosul salveaza lumea”. De aceea este foarte important sa fim inconjurati de arta. Spatiul plastic construit intensifica, prin elementele sale efectele pe care corpul si spiritul nostru le resimt direct.

Nenumarate studii arata efectele terapeutice ale artei: influenta vibratiilor de culoare, de sunet asupra cresterii plantelor, a animalelor si in meditatie. Immanuel Kant numea “desfatare senina” efectul frumosului, daca artistul il primeste prin contemplatie, inlauntrul sau.

Si, nu in ultimul rand, este important ca un copil sa aiba mentori specializati in domeniul respectiv si care sa inspire pasiune, incredere, sinceritate, bucurie si respect.

Pe de alta parte, lipsa artei duce la o pierdere a profunzimii, a consistentei, in dauna superficialului. Un bun exemplu ar fi atentia extrema pe care tinerii o acorda mass mediei, pe scurt – a televizorului. Pentru binele, atat spiritual cat si cognitiv, al copilului ar trebui gasite alternative la acest lucru. Privitul constant la TV creeaza  un caracter dependent de placeri usoare si superficiale, in timp ce munca sincera si creatoare duce la o viata plina de satisfactii adevarate si profunde.

La Clubul de Muzica sunt asteptati toti cei care doresc sa-si aprofundeze latura artistica si sa-si deschida orizontul catre frumusetea artei! Va asteptam cu drag!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Influenta televizorului...,  Nu "utilizati" mancarea...,  Tratamente naturiste cu...,  Sexul copilului are, cu...,  Tratamente naturiste cu...,  Puterea exemplului... de...,  Violenta la televizor,  Sa avem grija de...

 
SUS