Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copiluluiActivitati artisticeCum să confecţionăm mărţişoare originale
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,49
17 voturi
4780 afisări
img
img
img
img img img img img

Cum să confecţionăm mărţişoare originale

Articol adăugat de Mihaela Albianu  Offline la 10 februarie 2010*


O tehnica simpla de realizare a martisoarelor din aluat, la indemana oricui.

Un mărţişor făcut de copii reprezintă un moment în care munca şi atenţia i-au fost dedicate în totalitate. Copiii sunt încântaţi să-şi ofere operele de artă pentru care au muncit nemăsurat. Apropiindu-se perioada mărţişoarelor m-am gândit să vă prezint una din tehnicile mai simple de realizare a mărţişoarelor cu copiii.

Este vorba despre confecţionarea mărţişoarelor din aluat. Pentru 50 de mărţişoare avem nevoie de jumătate de ceaşcă de făină albă de grâu, jumătate de ceaşcă de sare fină, un sfert de ceaşcă de apă şi acuarele sau acrilic.

Cum procedăm? Topim sarea în apă şi adăugăm treptat făina până obţinem un aluat tare, consistent. Pe o suprafaţă dreaptă pe care s-a presărat făina întindem cu un sucitor aluatul până obţinem o foaie subţire. Cu un capac de sticlă cu diametrul de 3 cm decupăm cercuri. Putem lăsa toate mărţişoarele în formă de cerc şi să pictăm pe ele gărgăriţe, farfurii decorative, figuri vesel-trist sau mingiuţe. Când copilul este mai mare şi creativ putem modela flori, ciuperci, peşti, fetiţe, băieţei ş.a. După decuparea şi modelarea mărţişoarelor se aşează într-o tavă pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuţit sau cu un cui se înţeapă mărţişoarele formând o gaură prin care se va trece la final aţa de mărţişor. Se pune la cuptor la foc mic până când se întăresc, având grijă să rămână albe şi să nu se rumenească. După ce s-au răcit se pictează cu alb pe ambele părţi şi se lasă la uscat câteva ore. Cu un penson subţire (nr. 1 şi nr. 2) şi acuarele dăm viaţă biluţelor de aluat folosind multă culoare şi foarte puţină apă. După ce s-au uscat punem aţa cumpărată sau confecţionată (eu am facut din nylon roşu şi alb) şi gata mărţişorul!

Un cadou nepreţuit pentru cei dragi copilului dvs.!* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Ateliere de creatie...,  Invata copilul sa...,  Vine Mos Niculae,  Relationarea si...,  Misterioasele desene de...,  Cursuri de chitara,...,  Figurinele de colorat,  Cat timp petrecem cu...,  Scoala de Vara Muzicala...,  Fobia sociala la copii,  Limbajele de iubire ale...,  Stresul la cei mici...,  Beneficiile sportului in...,  Top 10 idei de cadouri...,  Anxietatea generalizata...,  Kinodiseea - un...,  Cind incep copiii sa ne...,  Jocul - serviciul celor...,  Beneficiile practicarii...,  Imunitatea la copii

 
SUS