Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleEducatia copilului

Educatia copilului

img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Alerge o Subcategorie
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Sexualitate

Inceputul celui de al treilea an de viata a unui copil va aduce cu sine o noua provocare pentru parinti si, de ce nu, si pentru copii.
Scris de: Dafna Greemberg  Offline ,   Afisari: 2754


Copiii sunt, ca toate fiintele umane, curiosi. Si tot asa sunt si fiinte sexuale. Oricat de greu le-ar fi parintilor sa accepte realitatea, sa-si imagineze copiii ca fiind activi sexual, trebuie sa accepte ca acesta e un lucru normal si sanatos.
Scris de: Eli Angel  Offline ,   Afisari: 5208

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Cele 7 minuni ale lumii antice

Piramida lui Keops este cea mai veche si totusi unica minune a lumii antice care a supravietuit.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 17731 ,   Comentarii: 3


Grădinile suspendate ale Semiramidei reprezintă una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Au fost construite de regele Nabucodonsor al II-lea.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 29503


Statuia lui Zeus este una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, sculptată după tehnica criselefantină, în fildeş ornat cu aur şi avînd o structură internă din lemn.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 14661


In Asia Mica, la Efes, patria filosofului Heraclit, se afla templul Artemisei (Diana la romani), zeita naturii, ocrotitoarea vanatorilor si pastorilor, iar mai tarziu a oraselor si navelor avantate pe mare.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 14921


Farul din Alexandria a fost construit pentru ca marinarii din aceea vreme sa poata gasi tarmul cand se intorceau din calatoriile pe mare . A fost primul far din lume si a rezistat timp de 1500 de ani.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 16375


Mausoleul din Halicarnas (azi Bodrum, Turcia) a fost opera arhitecţilor Pytheos şi Satyros şi a sculptorilor Scopas şi Timotheos.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 16852


Colosul din Rhodos este o statuie imensă construită în antichitate pe insula Rhodos din Grecia si reprezinta una din cele şapte minuni ale lumii. Statuia îl înfăţişseaza pe zeul grec al Soarelui, Helios şi măsura între 32 şi 36 de metri.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 29334 ,   Comentarii: 1

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Alte minuni ale lumii

Sunt poduri din plante
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1855


Una dintre cele mai indraznete cladiri contemporane...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2124


Este un oraş important în Pakistan ...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2330
Tags: oras, minune


Acropole, numit si "orasul de sus" al Atenei, este situat pe un platou calcaros, la 156 de metri inaltime.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2955


Erta Ale este o minune mai putin cunoscuta a lumii. Erta Ale inseamna in limba afar “muntii care fumega” si reprezinta un ansamblu de cinci vulcani activi, care formeaza un arc de cerc cu o lungime de 80 de kilometri, in Etiopia.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 3226
Tags: lac, Erta Ale


Un paradis de ape si vegetatie...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 6074 ,   Comentarii: 7


Triunghiul Bermudelor (cunoscut si sub numele de Triunghiul Diavolului) este o zona triunghiulara din Oceanul Atlantic marginita la extremitati de Miami, Bermuda si Puerto Ri
Scris de: Elena Crestescu  Offline ,   Afisari: 10458 ,   Comentarii: 2


Aurora borealis este o lumina naturala ce apare pe cer, observandu-se de obicei noaptea, in regiunile polare.
Scris de: Elena Tomescu  Offline ,   Afisari: 6285 ,   Comentarii: 3


Marele Canion are o lungime de 350 km si reprezinta o privire in istoria indepartata a pamantului. Arhitectura lui este atat de nepamanteana incat te face sa simti ca ai aterizat intr-o lume disparuta, pe o alta planeta foarte diferita de a noastra.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 15777 ,   Comentarii: 2
Tags: canion, defileu


Fez este unul dintre cele mai frumoase orase din lume, ale carui inceputuri sunt invaluite in legenda si se intorc in timp pana in anul 800 - cand se pare ca Moulay Idris a fondat aceasta asezare in plin desert.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2226


Gheizerele sunt izvoare fierbinti care ofera un spectacol uimitor - au apa intermitenta si se caracterizeaza prin tasnirea unei coloane de apa calda si vapori. Numele lor provine de la regiunea Geyser (Islanda), unde se gasesc in numar foarte mare.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 7528


In fiecare minut 169 de milioane de litri de apa din raul Niagara , care uneste lacurile Erie si Ontario, cad de la inaltime de 50 metri, peste o gramada de stanci in forma de potcoava.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5079


O alta minune a lumii noi este Autostrada Panamericana, care strabate America pornind din Alaska si pana in sudul Argentinei. Este traseul ideal, fiind de fapt vorba despre o retea de drumuri ce strabat America.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5927 ,   Comentarii: 1


Ca gheara unei salbaticiuni uriase, o bucata mare de gheata pluteste pe apele pustii. Cel care se apropie prea mult venind dinpre mare este pierdut, pentru ca are in fata Capul Horn, un loc bantuit de furtuni - una dintre minunile lumii.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 3194 ,   Comentarii: 1


Parcul National Retezat - rezervatie a biosferei
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 7008 ,   Comentarii: 2


Cand navighezi in aval pe cursul superior al raului Iguacu, te incanta o priveliste rara cu vegetatie exotica si cantec de pasari. La un moment dat, mai intai indepartat, apoi din ce in ce mai tare, te inconjoara un sunet asurzitor, ca un tunet.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2872 ,   Comentarii: 1


Unul dintre misterele Mexicului si o minune a lumii noi o reprezinta anticul oras Teotihuacan. Orasul zeului Quetzalkoatl denumit ulterior, Orasul Zeilor, este situat la 50 de kilometri distanta de orasul Mexico City.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 3632


Cel mai mare mister arheologic din America de Sud il constituie urmele gigantice gravate in desert de artisti anonimi – Desenele de la Nazca.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5942


Chichen-Itza este supranumita ‘Taramul fagaduintei’, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya-Toltec.
Chichen Itza este cel mai bine pastrat sit arheologic din America Centrala si Mexic, supranumit "Taramul fagaduintei".
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2815 ,   Comentarii: 2


Taj Mahal-ul a fost construit de al cincilea imparat mogul, Shah Jahan, in memoria celei de-a doua sotii Mumtaz Mahal, printesa persana musulmana.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 3668


Colosseumul este probabil cea mai impresionantă clădire a Imperiului Roman. Cunoscut iniţial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare construcţie a vremurilor sale. Astăzi este cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 10394


Situat la peste 2400 m altitudine, Machu Picchu sau Orasul pierdut este, cu siguranta, cel mai cunoscut simbol al imperiului incas.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 6341


Cristos Rascumparatorul
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5326


Petra este un loc cu valoare arheologica deosebit, desemnata de catre UNESCO un loc de patrimoniu cultural mondial in 1985 si a fost numit "unul dintre cele mai de pret locuri culturale din patrimoniul universal".
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5568


Una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne este Marele Zid Chinezesc.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 8688

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Activitati fizice

Yoga promovează forta fizica, copiii invata sa foloseasca toti muschii lor in noi moduri. Indiferent ca postura este din picioare, stand sau intins, oricare provoaca diferite grupe de muschi in timp ce ajuta copilul sa isi cunoasca mai bine corpul.
Scris de:  Online ,   Afisari: 1817


Arenele de Joacă, cel mai mare eveniment sportiv pentru copii, s-au întors anul acesta în Bucureşti cu cea de-a zecea ediţie la nivel naţional şi cea de-a şasea în Capitală Evenimentul a strâns peste 2000 de participanţi.
Scris de: Catalin Bratu  Offline ,   Afisari: 2005


Bucureşti, 10 iunie 2011 – Arenele de Joacă, cel mai mare eveniment sportiv pentru copii, se întorc anul acesta în Bucureşti cu cea de-a zecea ediţie la nivel naţional şi cea de-a şasea în Capitală, sâmbătă, 11 iunie, în Parcul Tineretului
Scris de: Catalin Bratu  Offline ,   Afisari: 1964


Arenele de Joacă se întoarce şi anul acesta în Bucureşti, sâmbătă, 11 iunie 2011, în Parcul Tineretului (Intrarea Şincai), între orele 12:00-20:00. Evenimentul face parte din campania Sport pentru Viaţă, iniţiată de Gabriela Szabo.
Scris de: Catalin Bratu  Offline ,   Afisari: 2181


Indiferent de varsta, copiii trebuie sa fie liberi sa se implice în mod activ în procesul învatarii. Pentru ei, a învata nu înseamna sa stea în banca si doar sa asculte si sa priveasca; pentru copii, a învata înseamna sa se miste, sa exploreze.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 3712


Dacă piticul tau manifestă un interes special pentru un anumit sport, dă-i voie să îl practice, chiar daca tie nu-ti place si asigurându-te că antrenamentele se fac cu echipament adecvat şi în prezenţa unui profesor care stie ce face cu copiii.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 4702

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Activitati artistice

Atunci cand copilul este inclinat catre arta, fie ca-i vorba de studiul unui instrument, de pictura sau de canto, acesta simte nevoie de a se intregra intr-un spatiu ambiental artistic, in care placerea sa estetica va rasuna.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 960


Importanta artei este una vitala. Pe langa faptul ca ne infrumuseteaza lumea din jurul nostru, are si efecte terapeutice din punct de vedere social.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 844


Felicitari celor 16 premianti “Clubul de Muzica”!! Scena si aprecierea publicului este visul fiecarui muzician, care, astazi a fost indeplinit prin intermediul Concursului National pentru pian “Brave Claviaturi”.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 675


Lectiile de Canto nu-si propun sa lanseze vedete precum pictura nu produce mari pictori. Beneficiile educatiei muzicale se regasesc in succesul de mai tarziu al copilului. Corectarea respiratiei aduce multiple avantaje.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 906


Persoanele care nu au avut nici un contact cu un instrument nu cunosc benefiiciile pe care le-ar avea in urma unei astfel de experiente. Sa fie oare studiul unui instrument destinat doar artistilor sau se adreseaza tuturor, indiferent de domeniu si
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 1283


Problema controversata a talentului trezeste deseori polemici. Unii considera ca toti oamenii au un talent pe care trebuie sa-l descopere si sa-l cultive altii, zic ca acesta fie este dat din nastere, fie nu-l ai.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 1261


Responsabilitatea unui profesor de a calauzi un copil in lumea fascinanta a muzicii este asemanatoare cu munca unui sculptor care modeleaza cu sarguinta, atentie si rabdare o lucrare menita sa incante publicul.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 1103


Petrecem impreuna, parinti si copii, o seara de Halloween frumoasa, fara fantome si monstri, cu flori si aranjamente de toamna.
Scris de: Beatrice Arvinte  Offline ,   Afisari: 1073


Te-ai plictisit de creioanele colorate? Iti place sa te joci cu nisip?
Esti pasionat de animale, masini, avioane, desene animate?
Toate acestea pot prinde viata doar jucandu-te cu nisip colorat.
Scris de: Elena Cristache  Offline ,   Afisari: 1271


Cu putina atentie si multa imaginatie, fiecare copil isi poate crea propriul tablou, jucandu-se cu nisip colorat.
Scris de: Elena Cristache  Offline ,   Afisari: 1672


De cand n-ati mai fost la teatrul de papusi?
Acum vreo luna sufeream ca nu reusesc sa ajung la spectacole de teatru atat de des pe cat mi-as dori de cand am copiii. Si am realizat ca ma duc la teatrul de papusi. In mod regulat de 4 ani incoace.
Scris de: Ana Zarioiu  Offline ,   Afisari: 1626 ,   Comentarii: 1


Copiii cu vârste între 6 şi 14 ani pot participa la Crosul Copiilor, de la ora 18.00
Scris de: Catalin Bratu  Offline ,   Afisari: 1837
Tags: sibiu, joaca, cros


La ce te gandesti cand spui ateliere de creatie?
Mai ales, atunci cand vine vorba de copii, care, fie vorba-ntre noi, sunt foarte creativi.
Am constatat ca, din pacate,sunt foarte putini parinti care incurajeaza dezvoltarea creativitatii copiilor.
Scris de: Elena Cristache  Offline ,   Afisari: 5179


de Paulo Coelho
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2421


Culorile sunt crampeie de viata ...
Ele ne ofera confot, liniste, vitalitate si ne ajuta sa ne exprimam emotiile si gandurile. Culorile ne armonizeaza popriul univers pentru ca ele sunt prezente in tot ceea ce gustam, mirosim, privim sau daruim.
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2963


de Petre Ispirescu
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 3784


Un concurs organizat de o institutie din Bucuresti a adus atata entuziasm....
Scris de: Irina Ismail  Offline ,   Afisari: 2174


O tehnica simpla de realizare a martisoarelor din aluat, la indemana oricui.
Scris de: Mihaela Albianu  Offline ,   Afisari: 4804


Am uitat de teatru, de serile de marti seara de teatru de pe micile ecrane,de serile de teatru radiofonic de luni si marti seara? Am uitat ca si noi am fost copii si am mers la teatru?
Scris de: Mirela Regneala  Offline ,   Afisari: 2885 ,   Comentarii: 3


Este o poezie dedicata surioarei mele...
Scris de: Ica Stoian  Offline ,   Afisari: 2741


Inavatati-l pe cel mic sa se bucure de lucrurile simple, incarcate de dragoste, de traditie si autenticitate.
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2765 ,   Comentarii: 6


In luna septembrie se desfasoara in Bucuresti primul festival de film international pentru copii, un prilej minunat pentru cei mici sa vina in contact si cu altfel de filme decat cele hollywoodiene
Scris de: Ana Tatu  Offline ,   Afisari: 2278


Si proiectiile la cinema fac copii fericiti, contribuind la educatie.
Scris de: Leight Vivian  Offline ,   Afisari: 2149


Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în forme decorative abstracte.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 74747 ,   Comentarii: 1

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Enciclopedia celor mici

Geografia fizica generala este guvernata de legi naturale si cuprinde numeroase subramuri: geomorfologia, hidrologia, meteorologia si climatologia, biogeografia, pedologia, geografia mediului inconjurator.
Scris de: Robert Fabian Galu  Offline ,   Afisari: 1484


Un top 10 al celor mai rare animale din lume.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 3140


„Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun”.
Arthur Schopenhauer

Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 3408


Cele mai importante inventii ale secolului trecut sunt: avionul, tancul, combustibilul lichid pentru rachete, robotul, bomba atomica, panourile solare, laserul, computerul, inima artificiala si clonarea.
Scris de: Laura Ciobotaru  Offline ,   Afisari: 31071


Calutul de Mare - Hippopocamus Guttulatus – este o curiozitate a naturii.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 28815 ,   Comentarii: 9


Scris de: Maria Constantin  Offline ,   Afisari: 6989 ,   Comentarii: 4


Stiati ca... ?
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 5472


Cel mai mare, cel mai inalt, cel mai adanc...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 6308


Stiati ca...
Scris de: Andrei Mot  Offline ,   Afisari: 44496


Astrologie... stiati ca...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 12183


Stiati ca...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 23966


Stiati ca...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 30113

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Metodologia educatiei copiilor

Metodele prin care il poti determina pe copilul tau sa te asculte au fost deprinse din cartile de specialitate!
Scris de: Marina Marina  Offline ,   Afisari: 1632


Cursurile scolii de vara se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica si arta plastica, indiferent de varsta sau de nivelul de educatie muzicala.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 941


A fi parinte nu se rezuma doar la a-i asigura copilului hrana, ingrijire, siguranta si educatie, ci si de a transforma copilul de astazi intr-un adolescent si, mai apoi, un adult responsabil, cu picioarele pe pamant.
Scris de: Simona Sarbu  Offline ,   Afisari: 1273


Copilul începe să exploreze lumea încă din primele luni de viață, iar cea mai bună metodă este jocul - sub toate aspectele lui. Primele jocuri, sunt de obicei inspirate din mediul înconjurător.
Scris de: Magda Patrolea  Offline ,   Afisari: 843


Conform ultimelor metode educationale practicarea activitatilor practice intr-un mediu non-formal contribuie la dezvoltarea personalitatii copilului si la o evolutie constanta.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 1210


Drumul muzicii este legat de evolutia omenirii inca din cele mai vechi epoci. Istoria a purtat-o pe aripile timpului pentru calitatile ei remarcabile de a transmite trairi, afecte, de a intra pe o cale tainuita in lumea spiritelor si magiei.
Scris de: Muzica Club  Offline ,   Afisari: 1482


A educa un copil inseamna a-l ajuta sa se auto-controleze,sa-l incurajezi, sa-l indrumi ca sa-si poata corecta singur greselile, sa poata gandi singur pentru el si sa se simta bine in pielea lui.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1225


Deși educația primită în școală este importantă, copilul tău poate învăța și altfel.
Scris de: Mihaela Manea  Offline ,   Afisari: 1099


Copii trebuie sa deprinda de mici bunele maniere.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1490


Dezvoltarea abilitatilor de interactiune cu mediul si cu cei din jur incepe inca din prima clipa in care copilul vine pe lume, continuand pe parcursul intregii copilarii, iar modul in care se consolideaza afectandu-ne intreaga viata.
Scris de: IULIANA PASARIN  Offline ,   Afisari: 3318


Tot vorbim despre cum needucam copilul,dar mai putin despre felul in care ne educa el pe noi.Daca copiii ar tine un jurnal celmaipotrivit titlular fi,,Jurnalul celui mai tare excroc sentimental"
Scris de: DANIELA LEONTE  Offline ,   Afisari: 1751


Una dintre cele mai frumoase profesii este aceea de a oferi educaţie.
Scris de: FELICIA POPA STOICAN  Offline ,   Afisari: 2631


Părinţii fac în general greşeli care distrug o relaţie bazată pe încredere cu copilul - sfaturi despre cum să ai încredere în copilul tău şi cum să-i păstrezi încrederea şi respectul.
Scris de: Cristina Vasile  Offline ,   Afisari: 2042


Imediat ce fetita mea a inceput sa vorbeasca au si inceput sa curga miile de intrebari. Unele intrebari mi se pareau fara rost, ca de exemplu de ce e laptele alb...
Scris de: DANIELA LEONTE  Offline ,   Afisari: 3438 ,   Comentarii: 1


Toti ne mandrim cu ceva in viata ! Mandria parintilor sunt copiii si a bunicilor nepotii... Dar stim noi oare cum sa ii ferim de lumea asta haina si cruda in care cresc pentru a deveni oameni mari ?
Scris de: Dana- Georgiana Ciopeica  Offline ,   Afisari: 1804


Frica copiilor de gradinita este un eveniment destul de comun, mai ales la începutul anului preşcolar. Se poate observa, de asemenea, teama de a se duce la gradinita dupa o pauza, cum ar fi cea de weekend sau de vacanţa de iarnă, vara.
Scris de: Gheorghe Adriana  Offline ,   Afisari: 2515


Repere pentru educatori si parinti.
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2068


Nicusor se intorcea de la scoala, mereu ud la picioruse si stropit tot cu noroi. Dojana mamei nu-l afecta pana intr-o zi...
Scris de: Floare Dragos-Roman  Offline ,   Afisari: 2606 ,   Comentarii: 2


Va invitam!
Parinti, bunici, pitici,
Veniti cu toti aici!
Cate 2, in fiecare zi de joi
Mereu alaturi de noi!
Impreuna ne jucam,
Invatam si experimentam
Si daca tot nu v-am convins...
Aflati ca este GRATIS!
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2881


Cat de mult se uita copiii vostri la televizor? Ati observat ca incep sa copieze comportamentul si limbajul diferitelor personaje? Reclama o fi sufletul comertului, insa cred ca aceasta are o influenta mare asupra copiilor.
Scris de: Cristina Popescu  Offline ,   Afisari: 2520


Primul lucru care se asteapta de la parintii copiilor mici este acela de a le întelege nevoile si de a descoperi cum pot fi împlinite. Parintele trebuie sa fie, în acelasi timp, dispus sa învete de la copil sa observe indicii din comportamentul lor..
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2797


Copiii au nevoie sa se joace.Jocul este considerat ca fiind munca, activitatea de baza a copilului. Cu siguranta este laboratorul lui de studiu. Prin joc, copilul învata despre lumea din jurul sau.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2530
Tags: joc, educatie, copii


In agitatia vietii cotidiene mai avem timp, rabdare si inspiratie sa ne incurajam copiii? Sa-i laudam, probabil ca da.
Prin ce difera incurajarea de lauda?
Scris de: Niculina Popa  Offline ,   Afisari: 5398


Problemele pe care le aduc in discutie parintii atunci cand se adreseaza consilierului de specialitate sunt foarte diverse, dar de cele mai multe ori au un numitor comun pe care il vom descrie in cuprinsul articolului de fata.
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 5553 ,   Comentarii: 5


Ma bucur ca ne dati ocazia sa scriem si noi parintii parerile noastre si ma bucur ca acum pe internet cand vor cauta copiii informatii despre Harry Potter vor ajunge si la acest articol care nu incurajeaza deloc acest personaj.
Scris de: Aurelia Florea  Offline ,   Afisari: 2511 ,   Comentarii: 1


Am scris acest articol dupa ce am citit cu oarecare mirare rezultatele unei cercetari facute de o echipa de specialisti din Marea Britanie, din care reiesea o noua tendinta a parintilor englezi si anume aceea de a se forma continuu pentru ,,meseria"
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2221


Prescolaritatea este un moment important in dezvoltarea psihosociala a copilului si in pregatirea sa pentru adaptarea si integrarea scolara. Este o etapa de trecere, in care copilul poate acumula abilitati noi sau poate stagna sau chiar regresa.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 5523


Considerati serviciul mai important decat cresterea si educatia propriului copil?Scris de: Mirela Regneala  Offline ,   Afisari: 2639


Joaca si jucariile sunt temelia dezvoltarii bebelusilor nostri. De la caruselor suspendat de patut inca din primele saptamani, pana la jocurile pe calculator sau cele matematice, drumul este destul de lung...
Scris de: Cristina Daniela Coroian  Offline ,   Afisari: 2344


Calitatea invatamantului romanesc scade de la an la an...
Scris de: Mirela Regneala  Offline ,   Afisari: 1979


Inca de mici copii trebuie sa le insufli pasiune despre citit si bune maniere.
Scris de: Mirela Regneala  Offline ,   Afisari: 2428


Uneori pe farfuria ta se afla chestii pe care nu stii cum sa le mananci. Iti vine sa strigi "Ajutoor". Exista alimente care nu sunt deloc usor de mancat.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1700


L-am dat la gradinita la 2 ani si 8 luni in speranta ca isi va da drumul la vorbit, insa in tot acest an de educatie nu s-a vazut nici o schimbare.
Scris de: Dana Simona Ilie  Offline ,   Afisari: 4950 ,   Comentarii: 6


O poveste adevarata...
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2200
Tags: animalele


Sa nu uitam, ca rutina nu este o cale spre dezvoltarea abilitatilor si a capacitatilor, de invatare si comunicare ale copilului nostru.
Scris de: Andreea Otzenasch  Offline ,   Afisari: 2190


A fost foarte frumos si mi-am adus aminte cu drag de prima mea zi de scoala.
Scris de: Leight Vivian  Offline ,   Afisari: 3243


Acest articol s-a nascut din dorinta de a impartasi parintilor din experienta mea de psiholog scolar. Continutul sau se adreseaza parintilor care au copii prescolari, scolari si chiar adolescenti.
Scris de: Ioana Andreea Ciocalteu  Offline ,   Afisari: 2817


Si copiii au nevoie de intimitate...
Scris de: Dumitrita Prunas  Offline ,   Afisari: 2363


Toate la timpul lor (sau nu forta copilul sa invete mecanic lucruri pe care nu le intelege !)
Scris de: Ana Tatu  Offline ,   Afisari: 2623


Copilul contemporan nu-si poate imagina casa lipsita de televizor,calculator,telefon,primind inca de mic puternica influenta mass-media care ii contureaza de multe ori o imagine eronata asupra lumii.
Scris de: Daniela Daja  Offline ,   Afisari: 5968 ,   Comentarii: 1


Acestea au fost stabilite de ONU si UNICEF
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 4822


Salutul este primul semn al politeţii.
Scris de: Laura Ciobotaru  Offline ,   Afisari: 3772
Tags: salut, salutul


Toata viata ne punem intrebari. Uneori gasim raspunsul la cei de langa noi, alteori il gasim in carti. Dar, de cele mai multe ori, gasim raspunsul in modelul parintilor si-n educatia pe care am primit-o.
Scris de: Ana Zarioiu  Offline ,   Afisari: 2576 ,   Comentarii: 2


Abandonul scolar este tot mai des in Romania din cauza saraciei.
Scris de: STELA NEGUT  Offline ,   Afisari: 3860 ,   Comentarii: 1


Copiii sunt din firea lor curiosi si foarte isteti asa ca este minunat sa lucrezi cu ei, sa ii educi sa intri in jocul lor, sa te reintorci la copilaria ta.
Intr-o zi fiul meu ma intreba de ce ploua.
Scris de: Ica Stoian  Offline ,   Afisari: 3803 ,   Comentarii: 4


Desi riscul de rănire la un copil care muşca este mic, evenimentul poate fi îngrijorător pentru toate părţile implicate.
Scris de: Gabriel Bratu  Offline ,   Afisari: 1921 ,   Comentarii: 2


In ziua de astazi, educatia este unul dintre elementele de baza de clasificare a tipurilor de oameni. Sa nu ignoram si marginalizam acest lucru important in viata fiecarui om!
Scris de: Andreea Amza  Offline ,   Afisari: 7759 ,   Comentarii: 11

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Protectia mediului

Salvati mediul inconjurator, pentru a avea o viata sanatoasa.
Scris de: Laura Ciobotaru  Offline ,   Afisari: 22661

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Biblioteca copilului

Un cititor înrăit se crește. Pasiunea pentru citit se dezvoltă în timp, cu atenție și dragoste, și mai ales prin exemplu personal. Este știut faptul că lectura îi ajută pe copii să fie mai inteligenți, mai sănătoși și mai bine pregătiți pentru viață
Scris de: Simona Sarbu  Offline ,   Afisari: 656


"Prima mea carte despre culori" este concepută astfel încât copiii să poată învăţa să recunoască culorile printr-un joc simplu si amuzant. Cartea are un design deosebit: paginile sunt tăiate pe jumătate, cei mici fiind invitaţi să găsească culoarea d
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1541


Paginile din "Prima mea carte despre numere" sunt tăiate pe jumătate, copiii fiind invitaţi să găsească numerele din partea de sus a fiecarei pagini, căutând printre ilustraţiile din partea de jos.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1469


Dick Bruna, “tatăl” lui Miffy, a scris şi a ilustrat peste 100 de titluri, dar cele mai cunoscute sunt acelea cu celebra fetiţă-iepuraş, traduse în 40 de limbi şi vândute în peste 85 de milioane de exemplare.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1739


Rămân la ideea că lectura are o mare importanţă în formarea culturii generale a copilului.
Scris de: FELICIA POPA STOICAN  Offline ,   Afisari: 2151


Cartea “Şcoala urşilor” oferă celor mici posibilitatea de a urmări doisprezece ursuleţi simpatici de-a lungul unei zile de şcoală. Unsprezece sunt băieţei, doar al doisprezecelea este o fetiţă, Jackie, cea mai mică, dar şi cea mai năzdrăvană.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1536


„Ghici cât de mult te iubesc” este primul volum al lui Sam McBratney tradus în limba română. Cartea spune, cu delicateţe şi umor, povestea iepuraşului Căstănuţă-cel-Mic, care încearcă să-i arate lui Căstănuţă-cel-Mare...
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1827


Meritul fabulei este ca, desi prezinta in cel mai comic si ironic mod posibil defectele umane, reuseste sa ofere tuturor invataturi pretioase. “Lupul moralist” inseamna ipocrizia , “Dreptatea leului”– injustitia, “Toporul si padurea”– tradarea.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2778


Cand oamenii nu au putut gasi raspunsuri logice si credibile intrebarilor lor nascute din curiozitate sau din dorinta de cunoastere, si-au lasat imaginatia libera si au tesut povesti, pentru ei, pentru altii, pentru copiii lor.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1655


Una dintre cele mai vândute cărţi pentru copii din toate timpurile, “Omida mâncăcioasă” este povestea care l-a făcut celebru pe Eric Carle, autorul apreciat în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor sale.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1684


“Prima mea carte despre forme” vine în completarea colecției Eric Carle de la Cartea Copiilor, alături de „Prima mea carte despre numere” şi „Prima mea carte despre culori”.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1275


Cartea Copiilor este editura care a publicat pentru prima dată în limba română titlurile lui Carle, unul dintre cei mai populari autori de cărți pentru copii din întreaga lume.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1381


Copilul,incepand cu varsta de un an de zile are nevoie de carti ilustrate pentru dezvoltarea imaginatiei si de parinti,bunici,frati,rude care sa-i citeasca cat mai des povesti sau poezii pentru a incepe sa vorbeasca si sa se exprime.
Scris de: Danaa A  Offline ,   Afisari: 1542


“Nu ți-e somn, ursulețule?” este povestea care i-a adus succesul scriitorului irlandez Martin Waddell.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1824


Editura Cartea Copiilor lansează în premieră în România una dintre cele mai apreciate cărți pentru copii din toate timpurile, “Iepuraşul de catifea”, semnată de autoarea britanică Margery Williams.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1545


Ca părinţi, ne confruntăm din când în când cu crizele de furie ale copiilor. Uneori suntem surprinşi, alteori ne speriem, foarte des ne enervăm la rândul nostru.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2054


Povestea lui Sigrid Laube, "Balul florilor", este un prilej excelent de a-ţi învăţa copilul o lecţie nouă: acceptarea diferenţelor.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1726


Cărțile sunt profesori şi prieteni totodată. Cărțile sunt absolute necesare pentru o creştere armonioasă a copiilor, dezvoltând nu doar memoria şi inteligența, cât şi imaginația, principiile morale şi valorile spirituale.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1861


“Poveşti cu prinţese” este o colecţie de basme din toată lumea, repovestite de Caitlin Matthews şi ilustrate de artista irlandeză Olwyn Whelan.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2164


“Vrei să fii prietenul meu?” este cea mai recentă carte tradusă de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Eric Carle, autorul renumit pentru unicitatea ilustraţiilor obţinute prin tehnica colajului.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2260


Mai sunt copiii de astazi fascinati de lectura... asa cum eram noi?
Scris de: Rodica Puscasu  Offline ,   Afisari: 2493


“Robin Hood” este cea de-a doua carte a lui Mauri Kunnas oferită micilor cititori de editura Cartea Copiilor.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1715


Cateva cuvinte-drept omagiu, poetului nostru national MIHAI EMINESCU
Scris de: Floare Dragos-Roman  Offline ,   Afisari: 1913


Noul titlu al Editurii Cartea Copiilor, “Basmele pădurii”, este o frumoasă colecție de poveşti adunate din întreaga lume de Rina Singh. Cartea reuneşte şapte legende ale copacilor, ce prind viață sub pensula ilustratoarei britanice Helen Cann.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1923


Editura Cartea Copiilor a pregătit pentru micii cititori o nouă poveste de Crăciun, semnată de scriitorul suedez Axel Hambraeus. „Povestea primelor daruri de Crăciun” are la bază istoria biblică a naşterii lui Iisus, oferindu-i însă o continuare...
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1911


Miffy, fetiţa iepuraş creată acum 55 de ani de autorul şi ilustratorul Dick Bruna, este în prezent unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura universală pentru copii.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 3016


“Pozna lui Jackie” face parte din seria “Şcoala urşilor”, o succesiune de cărţi de succes internaţional, semnate de autorul japonez Hiroyuki Aihara şi ilustrate de Nami Adachi.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1971


Povestea Annettei Herzog, "Winnie, melcuşorul cel grăbit", este un prilej foarte bun de a-i învăţa pe cei mici o nouă lecţie: importanţa răbdării şi a lucrului făcut fără grabă.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 1479


A începe să-i citeşti unui copil chiar de la naştere nu este o pierdere de timp, aşa cum poate cred unii părinţi. Lectura creează o conexiune încă de la început între părinte şi copil, prin tonul cald folosit şi prin rostirea cuvintelor melodioase.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 22679


Succesul la şcoală şi, mai târziu, în viaţă, începe acasă cu cele 20 de minute de lectură zilnică împreună cu copilul dumneavoastră.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 6425


“Cum pot să îmi determin copilul să citească din nou? Când era mai mic, îi plăceau la nebunie cărţile şi poveştile, dar acum stă numai pe internet sau îşi pierde timpul cu jocurile video”, se plâng adesea părinţii.
Scris de: Editura Cartea Copiilor  Offline ,   Afisari: 2287


Poti afla cum poti face sa iti deprinzi micutul cu cititul cartilor, pentru ca este mult mai usor sa-i imprimi micutului obisnuinta si placerea de a citi la o varsta frageda.
Scris de: Gabriel Bratu  Offline ,   Afisari: 14006 ,   Comentarii: 3

img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
La gradinita

Centrul educational EDU&CARE va invita din 2 februarie 2013 la o noua sesiune de cursuri si ateliere pentru pentru copii in abordare multiple intelligence.
Scris de: Georgiana Abrudan  Offline ,   Afisari: 1273


Nu pot sa cred!A venit si ziua in care trebuie sa-mi iau ramas bun de la Doamna si colegii de la gradi!
Sa ma bucur,sa-mi para rau....... nici eu nu stiu.
Ca si-ntr-un joc cu mai multe nivele pot sa spun: am trecut de primul nivel cu brio!
Scris de: Elena Cristache  Offline ,   Afisari: 7841


O experienta de neuitat, alaturi de fiul meu
Scris de: Elena Gidea  Offline ,   Afisari: 1894 ,   Comentarii: 1


Cea mai dificila zi din viata micutilor nostri, dar cea mai frumoasa zi din viata noasta a parintilor.
Scris de: Loredana Bolovan  Offline ,   Afisari: 2889

img
img
img
img img img img img


 
SUS