Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleCresterea copiluluiInteractiunea cu cel micÎnceput de grădiniţă
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,88
5 voturi
1940 afisări
img
img
img
img img img img img

Început de grădiniţă

Articol adăugat de Cristina Vasile  Offline la 10 octombrie 2011*


Degeaba i-a explicat mami toată vara că va găsi la gradiniţă pe Albă ca Zăpada cu mulţi-mulţi piticuţi care stau la nişte măsuţe mici-mici, pe nişte scăunele mici-mici. O ţinea una şi bună: nu voia nici măcar să audă de sus-numita locaţie.

De ce să merg la grădiniţă? De ce nu mai stau acasă cu mami ? De ce să mă trezesc atât de devreme în fiecare dimineaţă? De ce să mă joc cu copii pe care nu-i cunosc? Cam acestea erau întrebările la care trebuia să răspund în fiecare dimineaţă, pe drumul spre grădiniţă. Cel mai greu era să fac faţă acestei avalanşe de reproşuri.
Fusese pregătit din timp în legătura cu marea schimbare ce avea să se producă în viaţa lui. I-am povestit cât de frumos e la gradiniţă despre copiii pe care avea să-i cunoască, i-am vorbit îndelung despre rolul de mamă al educatoarei, despre prieteniile pe care avea să le lege. Într-un cuvânt fusese avertizat. Şi cu toate că nu-l prea trăgea aţa spre grădiniţă, în prima zi a acceptat să meargă acolo. Ba chiar s-a oferit să ducă în braţe buchetul de flori pentru doamna educatoare, chiar dacă era mai înalt decât el. Repetând de mai multe ori explicaţiile pe care le ştia deja, deoarece pe drum îi venise ideea că mai bine ar fi să mergem în parc să ne jucăm, am ajuns la grădiniţă. Pentru că doamna educatoare ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald şi braţele deschise şi pentru că i-am promis micuţului că mă voi întoarce să-l iau de îndată ce plec de la serviciu, dar şi neavând prea mult timp pentru a riposta, a acceptat cu ochii plini de lacrimi să rămână.
Urmatoarea zi, o noua încercare. Bineînţeles, tirul “de ce”-urilor se porneşte din nou. După ce a înţeles că trebuie să mergem că ne aşteaptă copiii şi doamna educatoare să ne jucăm, că nu putem rămâne în parc pentru că e prea frig, merge de voie, de nevoie la grădiniţă. După ce am stat toată dimineaţa ca pe ghimpi am aflat că s-a oprit din plâns la scurt timp dupa plecarea mea, dar a intrat în “grevă”. N-a vrut să vorbească cu nimeni şi n-a mâncat nimic. Şi uite aşa s-a mai încheiat încă o zi de grădiniţă. În drum spre casă a fost foarte liniştit ba chiar a spus că i-a plăcut la grădiniţă şi că o să mai vină. Dar urmatoarea zi s-a gândit că ar fi bine să stea şi mami la grădiniţă şi am luat-o din nou de la capăt. Degeaba hotărâsem amândoi de comun acord că trebuie să mergem fiecare la treaba lui. Nu mai era de acord cu asta.
Dupa câteva zile s-a obişnuit cu noul statut, chiar dacă la început acesta nu i-a plăcut în mod deosebit. Din răsfăţatul familiei, s-a trezit brusc unul dintre cei şapte (de fapt mai mulţi) pitici care se luptă pentru atenţia educatoarei, alias Albă ca Zăpada.

Acum aflăm cu mare bucurie că are deja colegi preferaţi, că este mai sociabil, că toate doamnele de la grădiniţă sunt mămicile lui şi ascultăm încântaţi primele lui poezii şi cântecele.
Şi iată cum, la trei anişori, mica noastră comoară a atins încă o piatră de hotar. Un pas emoţional atât pentru el, cât şi pentru noi, ca părinţi.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Prima zi de gradinita...,  Prima zi de gradinita,  Prima mea carte despre...,  Frica de gradinita,  Prima zi de scoala,  Prima pereche de...,  Prima baita,  La revedere gradinita!,  Tare-i greu sa fii copil...,  Gradinita de acasa,  Cand vorbirea intarzie...,  Prima mea carte despre...,  Saptamana Portilor...,  Sunt depresiva,  Papusile Rubens Barn ,  Unde pleci, mami?,  Cum să-ţi laşi copilul...,  Cum sa cresti un CITITOR

 
SUS