Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleCresterea copiluluiInteractiunea cu cel micCalitatea de parinte
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,87
23 voturi
3500 afisări
img
img
img
img img img img img

Calitatea de parinte

Articol adăugat de Mirela Regneala  Offline la 20 ianuarie 2010*

Calitatea de parinte

sarcinile si responsabilitatile cresterii si educarii copilului revine ambilor parinti.

Calitatea de parinte


    Orice parinte are sarcini si responsabilitati fata de copilul sau.
In indeplinirea sarcinilor si asumarea responsabilitatilor educatiei si creserii copilului dumneavoastra sunteti responsabili. Inscrierea copilului la cresa, gradinita, scoala revine ambilor parinti, la fel si atunci cand copilul este bolnav.
     Copilul stie ca mama este cea mai importanta din viata sa deoarece tatal este mai putin implicat in educatia sa.
    Cand vine vremea deciziilor mama este cea care depune tot efortul de al implica si pe tata pentru a lua decizia corecta in ceea ce priveste cresa, gradinita sau scoala, la fel si in ceea cei priveste pe educatori si invatatori.
     Copii nu sunt niste papusi cu care doar sa te joci cand si cand, el presupune foarte multe sarcini si responsabilitati, adica sa te informezi despre alimentatia copilului, la medic, reviste, bunici etc, hainute, jucari precum si timpul  pe care il aloci. Chiar daca merge la gradinita, scoala, tot trebuie sa te ocupi de el. Trebuie sa comunici tot timpul cu el, prin diverse activitatii, spunandu-i o poveste, o poezie, un cantecel, sa dansezi cu el, sa joci divesse jocuri cu imagini, culori, forme, si uneori chiar sa te joci in nisip cu lopatica, sa desenezi si sa pictezi precum un copil iar mai aopi sa incerci sa-l intrebi ce semnifica desenul sau pictura lui si sa apreciezi tot ceea ce face. 
   Plimbarile cu ambi parinti sunt importante pentru el, se sinte protejat si satisfacut cand stie ca ambi parinti ii sunt alaturi iar comunicarea lui este lejera si fara inhibitii ca ar putea cineva sa-l ameninte. 
  Un alt capitol important este acela ca relatia mama -tata trebuie sa fie armonioasa, fara stari conflictuale in fata copilului.
    Nu uitati cand ati facut pasul de a deveni parinti, l-ati facut impreuna deci sarcinile si responsabilitatile va revin amandurora.
    Toate deciziile sunt importante daca pe viitor nu vreti sa aveti surprize. Explicatii copilului diferenta dintre bine si rau, de ce este bine sa aibe un program de activitatii diferite si de ce trebuie  sa petreaca mai putin timp la televizor.
    Nu uitati ca noi parintii suntem responsabili de cresterea si educatia psihica si fizica a copilului nostru.* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Metode simple pentru a...,  Copilul meu este timid...,  Un joc haios cu pirati,  Despre zâne,  Cum sa iti ajuti copilul...,  Tare-i greu sa fii copil...,  La cresa,  Obezitatea la copii,  Persoanele care au grija...,  Asculta-ti copilul si el...,  Ce faci cand copilasul...,  Samburele,  Sindromul ADHD,  Prietenii imaginari ai...,  Familia papusilor Les...,  Disciplina copilului –...,  Cat de greu este sa fii...,  Utilizarea...,  Alimentatia copilului,  Angoasele parintilor...

 
SUS