Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleCresterea copiluluiAlaptareaAdevarul despre laptele praf
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
7 voturi
7289 afisări
img
img
img
img img img img img

Adevarul despre laptele praf

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 13 ianuarie 2013*


Un cocktail toxic daunator

Majoritatea medicilor din ziua de azi, invatati de industria farmaceutica tot felul de neadevaruri, invata la randul lor mamele sa dea la copii lapte praf in loc de lapte natural (vaca sau capra) atunci cand nu este lapte de san (care la multe mame a fost oprit tot din cauza sfaturilor gresite si tratamentelor gresite date de doctori : acid folic, calciu anorganic, medicamente, vaccinuri in timpul sarcinii, etc.)

Argumentele aduse pentru laptele praf de cei care il fabrica sunt urmatoarele :
- laptele de vaca ar fi alergen
- laptele de vaca nu ar contine tot de ce are nevoie copilul
- nu exista pericol de infectii de la laptele praf
- laptele praf ar contine tot de ce are nevoie copilul
- laptele praf ar fi identic cu cel de mama

Toate aceste argumente sunt ridicole si neadevarate caci:
- laptele praf contine in mod evident lucruri care nu sunt prezente in laptele de mama.
- laptele praf contine tot produse din lapte de vaca si mai ales lactoza. Lactoza este componenta din lapte care creeaza cele mai multe alergii
- cu lapte praf se face un profit urias in lumea intreaga.
- laptele praf este plin de toxine chimice si medicamente, contine chiar droguri (inositol) si excitante nervoase (taurina)
- exista pericolul de a intoxica corpul copilului cu multe minerale anorganice (fier, calciu, magneziu) care nu sunt absorbabile in aceasta forma, mai ales la aceasta varsta
- copilul este determinat in mod automat si subconstient sa consume mai tarziu cu predilectie mancare care contine substante artificiale datorita anumitor componente din laptele praf care il programeaza la aceasta varsta frageda.

Laptele de vaca natural, atat de hulit de industria producatoare de lapte praf, constituie insa materia prima din care se face laptele praf.
Concernele curata si "innobilieaza" laptele de vaca, iar produsul sintetic nou creeat este dupa parerea lor singurul aliment sanatos care se poate da la sugari.

Iata analiza  substantelor continute in laptele praf "Milupa Aptamil HA 2" (care este un lapte mai bun decat NAN 1)Milupa Aptamil HA 2 este un lapte mai bun, un lapte hipoalergen ! (deci exista si lapte praf care face ALERGII !!)

Concentrat de zer -> ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza -> GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Ulei (rafinat) -> Ce cauta uleiul rafinat in "laptele de mama" ? Mai toata lumea citita stie intre timp ca uleiurile rafinate si margarina sunt nesanatoase. Concernele se pare ca nu au aflat inca acest lucru.

Amidon -> Amidonul nu se gaseste in laptele de mama.
Galactooligosaccharide (din lapte) -> GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA

Zaharide (Fructooligosaccharide) - un zahar artificial. In Noua Zeelanda este INTERZIS iar ca urmare produsele unui concern european de lapte praf au fost interzise in Noua Zeeelanda.
sirop de glucoza -> un produs care nu se gaseste in laptele de mama.

Emulgatori (Ester din acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi) ,
-> emulgatorii au rolul de a contribui la mixarea substantelor folosite, sunt deci adausuri artificiale cu scopuri industriale si nu au nici un rol nutritiv.

Fosfat de potasiu -> probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic
Clorura de calciu ->probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic
Fosfat de calciu -> probabil daunator si neasimilabil caci este anorganic

Vitamina C - artificiala. Ca orice vitamina artificiala are efecte secundare. Vitamina C este un antioxodant, reduce oxigenul.
Clorid de Cholin -> este o combinatie toxica de amoniac, cunoscuta si recunoscuta ca fiind TOXICA !! Se foloseste ca medicament.
Ce cauta cholinul in "laptele de mama" ?

Carbonat de calciu -> calciu anorganic, neasimilabil. Indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula, infunda canalele fine din corp cauzand otite, infectii la amigdale, infectii urinare etc.

Taurina -> substanta similara in efect cu hormonii de taur. A fost identificata pt. prima data in testiculele de taur. Taurina este substanta principala din bautura energizanta "Red Bull" si este interzisa in unele tari.
Ce cauta taurina in "laptele de mama" ?

Lecitina din soia -> o substanta artificiala produsa din plante manipulate genetic. Acesta substanta afecteaza dezvoltarea creierului si efectele ei benefice reprezinta unul din miturile lansate de producatorii de medicamente. Lecitina este o substanta introdusa in mai toate alimentele, nu numai in lapte. Se gaseste in cateva zeci de mii de produse alimentare.

Uridin-> o substanta artificiala foarte putin cunoscuta, probabil ca nimic bun pt. sugari
Cytidin- > o substanta artificiala foarte putin cunoscuta, probabil ca nimic bun pt. sugari

Adenosin -> Adenosinul blocheaza producerea de neurotransmiteri ca dopamina, acetylcholina sau noradrenalina.

Inosin-> o substanta care nu este cunoscuta prea bine si nici nu se stie ca ar exista in laptele de mama. Este folosita ca medicament. Acest medicament a fost vandut ceva timp dupa care a fost interzis.
Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier -> fier anorganic, ca majoritatea substantelor anorganice putin asimilabil si probabil toxic.
Vitamina E -> vitamina artificala, produce daune cunoscute de la un anumit dozaj. Este antioxidant, reducand efectul oxigenului din sange.
Sulfat de zinc -> o combinatie de zinc anorganic, FOARTE toxic pt. vietati. Zincul in aceste forme si dozaje creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator. In special ticul de a da din picioare permanent, deci bebelusi hiperactivi.

Inositol -> se foloseste ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin. Se foloseste de dependentii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante; are efecte similare cu cocaina. Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri si afecteaza creierul.
Se pune probabil in laptele praf pt. a creea la copii dependenta de acest lapte si de a refuza alt lapte,
L-Carnitin - vitamina artificiala
Niacin - "vitamina" artificiala cu efecte secundare cunoscute - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid este nesanatos.
Acid pantotetic, - vitamina B5 artificiala - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid ingurgitat este nesanatos
Biotin -> vitamina B7 - toxica cand depaseste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrogeni, deci are efect hormonal

Sulfat de cupru -> cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, poate creea epilepsie, crampe, spasme, anemie (substituie fierul in celule)
Vitamina A, -> o vitamina de mult timp dovedita ca fiind toxica mai ales cand depaseste anumite doze de asemenea antioxidant, reduce efectul oxigenului.
Acid folic -> o substanta care nu este prezenta in mod natural decat in anumite alimente pe care omul nu le consuma decat foarte rar si care nici nu sunt sanatoase (dupa cum spuneam in alt posting). - este de fapt un acid si nu o vitamina, ca orice acid ingurgitat este nesanatos.

Vitamin B12 - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma, contine cobalt (poate fi si cobalt radioactiv) si produce boli de piele cu simptome de neuorodermita si psoriazis
Vitamin B 1, - o substanta artificiala
Vitamin D, -> un hormon si nu o vitamina, asa cum se crede. Este un hormon extras initial din ficatul anumitor pesti. "Vitamina D" blocheaza calciul ionic, cresterea, metabolismul calciului si nu poate substitui soarele.
Vitamin B 6, - substanta artificiala

Iodat de potasiu ->nu se gaseste in laptele da mama . FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din deseuri industriale, de la imprimante, se recicleaza din deseuri radioactive folosite in medicina ca substante de contrast.

Mangan-II-sulfat - >mangan anorganic, deci toxic, Creeaza anemie substituind fierul din celule.

Vitamina K, -> medicament si nu vitamina, afecteaza coagularea sangelui producand coagulari fortate de sange sau schimband compozitia lui. La adulti se da numai la hemoragii. La bebelusi se da imediat dupa nastere ca sa previna eventuale hemoragii, ducand la daune capilare caci coagulaeza sangele in mod fortat. Care bebelus are insa nevoie zilnic de medicamente coagulante ? Ce cauta un antigoagulant in hrana zilnica ?

Selenit de sodiu - Selenul este un metal toxic pt. organism.

Oare bunicile noastre, strabunicile, s.a.m.d., nu au dat lapte natural( de vaca sau capra) sugarilor?


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Screwdriver,  Deep Blue,  Appleknocker Martini,  Cateva "legende" despre...,  Probleme de alaptare si...,  Alimentatia mamei in...,  Cocktailuri - Bauturi cu...

 
SUS