Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieSalateSalata Nicoise cu paste
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
4 voturi
1852 afisări
img
img
img
img img img img img

Salata Nicoise cu paste

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 10 februarie 2011*


In aceasta varianta, salata Niçoise devine un pranz consistent si rapid de preparat. Pentru o varianta cu putine calorii pastele le puteti inlocui cu salata verde taiata fasii.

Ingrediente

200 gr paste scurte
150 gr fasole verde (proaspata sau congelata)
1 conserva ton in ulei (170gr; de buna calitate)
10 rosii cherry
15 masline negre (sau verzi)
1 legaturica patrunjel
5 frunze busuioc
1 lingura capere(Specie originară din bazinul Mării Mediterane, Caperul (Capparis spinosa L.) este un arbust spinos cu frunze rotunjite și flori alb-rozalii. Caperele sunt mugurii acestui arbust, de culoare verde-măsliniu,caperele se comercializează murate în oțet sau în sare)
 3 oua fierte
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita oregano uscat
sare, piper

Portii: 3

Preparare

  1. Se pun pastele si fasolea verde la fiert in aceeasi oala cu apa
    fierbinte si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachetul de paste, cca 10 minute pentru pastele scurte.
  2. Se fierb ouale.
  3. In acest timp se scurge tonul de ulei (se retine uleiul) si se sfarma cu furculita. Se adauga caperele, maslinele, patrunjelul si busuiocul tocat fin, rosiile cherry taiate in doua (sau patru, in functie de marime). Se amesteca totul usor.
  4. Se scurg pastele si fasolea verde si se toarna peste ton. Se presara sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
  5. Se bate cele 2 linguri ulei masline cu 1 lingura ulei de pe ton si sucul de lamaie. Cand devine ca o emulsie se adauga oregano si se toarna peste salata. Se omogenizeaza.
  6. Se serveste salata calduta sau rece cu felii de ou fiert.
Pofta buna !


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Salata Cobb,  Salata a la Frankfurt,  Salata de vara,  Salata de ceapa,  Salata "colorata" pentru...,  Salată de caşcaval şi...,  Salata de paste cu porumb,  Sandwich de legume fripte,  Salata de Nisa,  Salata de sparanghel cu...,  Budinca de conopida cu...,  Papanasi... miam !,  PIZZE MICI PENTRU PITICI,  Negrese cu fasole neagra...,  Piure din peste,  Mucenici gustosi,  Pui cu vin,  Mucenici,  Paste cu ton,  Clatite americane pufoase

 
SUS