Aflati cum puteti "strecura" fructe si legume in pizza
Mod de preparare: Fie ca o comandati semipreparata, fie ca o faceti de la zero, adaugati pe blatul de pizza rosii proaspete taiate dupa gustul copilului, bucatele de ardei rosu (preferabil de provenienta indigena), broccoli si frunze de busuioc. Scopul este sa obtineti un sfert sau chiar o jumatate de ceasca de legume si fructe (ananasul, dar nu cel din cutie, merge exraordinar in pizza) pe felie. Efect bonus: aceasta sarcină poate fi de mare interes si atractivitate pentru mini-bucatarul aspirant, pentru a va ajuta in bucatarie.
Sfatul expertului: Dacă faceti pizza de la zero, folositi blat din grâu integral si brânză cu continut scazut de grasime. Sau încercaţi sa amestecati parmezan sau branza alba Cheddar cu mozzarella. Cu cât este mai puternica aroma acestor brânzeturi pe care le folositi, cu atat veti putea sa folositi mai putin, pentru a pastra cat mai mare ponderea verdeturilor in pizza si cat mai mica ponderea grasimilor. |