Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieRetete clasice dar... sanatoaseMucenici gustosi
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1588 afisări
img
img
img
img img img img img

Mucenici gustosi

Articol adăugat de Nicolae Liviu Cotoarba  Offline la 01 iunie 2012*


O reteta de mucenici foarte buni. Sa aveti pofta buna!

 Este nevoie de 2 kilograme de faina, 10 oua, 1 pachet de unt (200 grame), miez de nuca pisata, 200 grame de ulei, 600 grame de zahar, 1 cana de zahar pentru sirop, 900 grame de lapte dulce, 5 pliculete de zahar vanilat, miere, 1 sticluta de esenta de ron, 4 cubulete drojdie proaspata (25 grame), coaja rasa de la o lamaie.
 
Se va incalzi laptele putin, apoi se vor adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si coaja de lamaie, amestecand bine pana se topesc. Dupa aceea, se lasa la racit.
Se pune faina intr-un vas in care se va framanta aluatul. Se pune drojdia in vas si se adauga treptat o cana din compozitia de lapte. Se amesteca totul, se acopera apoi cu faina si se lasa in jur de 10 minute pentru a creste putin.
 
Intre timp, se pun ouale si putina sare intr-un castron si se bat bine.
Se pune untul si uleiul intr-o cratita, care se va lasa cateva minute la foc.
Revenim la aluat; se adauga laptele treptat peste faina si drojdie si se framanta bine. Se adauga ouale si untul topit. In cazul in care este prea moale, se mai adauga faina. Se framanta pana compozitia este omogenizata, dupa care se acopera vasul cu o carpa si se lasa la crescut aproximativ 75 minute.
In acest timp, se realizeaza siropul. Se pune intr-o cratita 1 litru de apa, impreuna cu o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat, se amesteca bine, si totul se pune la foc. Se incalzeste putin, apoi se lasa la racit cateva minute.
Se unge cu unt o tava de cuptor. Se iau bucati mici de aluat si se ruleaza in forma cifrei 8, dupa care se pun in tava. Se lasa aproximativ 10 minute inainte de a se introduce la cuptor.
Se bat doua oua intr-o farfurie si se foloseste o pensula pentru a unge mucenicii.
Acum se introduce tava la cuptor si se lasa aproximativ 30-40 de minute.
Se asteapta pana se racesc mucenicii, dupa care se introduc putin in siropul din apa cu zahar. Se aseaza pe o tava si se ung cu miere, dupa care se dau prin nuca macinata. Se scot pe o tava si se servesc cu pofta!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Mucenici,  Budinca de conopida cu...,  Papanasi... miam !,  PIZZE MICI PENTRU PITICI,  Negrese cu fasole neagra...,  Piure din peste,  Pui cu vin,  Paste cu ton,  Clatite americane pufoase,  Briose sarate,  Dovlecei cu ficat de pui,  Salata Nicoise cu paste,  Tiramisu,  Meniu exotic pentru 8...,  Placinta dobrogeana,  Dovleac la cuptor,  Prajitura cu gem si caise,  Milkshake-uri delicioase,  Prajitura cu suc de rosii,  Gulas secuiesc

 
SUS