Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDiverse reteteTurta cu spanac si cartofi
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
5 voturi
1822 afisări
img
img
img
img img img img img

Turta cu spanac si cartofi

Articol adăugat de Florin Nicolai  Offline la 16 iunie 2011*


Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in forma de copt peste stratul de cartofi copti. Se pune in cuptor la 180 grade timp de 45 minute pana cand e inchegat bine oul.

Ingrediente pentru 4 portii:
  •     4 cartofi
  •     4 linguri pesmet
  •     5 linguri ulei de masline
  •     300 g spanac
  •     300 g branza de vaci
  •     2 oua
  •     1 ceapa
  •     1 legatura marar, 1 legatura patrunjel
  •     coaja de la o lamaie
  •     sare, piper
Variante pentru pregatit blatul de cartofi:

Se incinge ulei intr-o cratita si se prajesc rondelele de cartofi pe ambele parti cateva minute, se pun pe un prosop de bucatarie sa se scurga de uleiul extra si apoi se aranjeaza pe fundul formei de copt. In felul acesta nu mai trebuie stat cele 35-40 minute pana se coc cartofii la cuptor. Se continua cu pregatirea umpluturii si coptul turtei ca in reteta.
 
Preparare:

Se spala si se curata cartofii, apoi se taie in rondele de 3 mm grosime si se ung cu ulei (cam 3 linguri). Se pune hartia de copt pe fundul formei de copt, se unge cu putin ulei (cam 1 lingura), se presara 2 linguri de pesmet si se aranjeaza rondelele de cartofi pe fundul vasului in asa fel incat sa nu ramana spatiu liber intre feliile de cartofi (pe cat posibil). Se presara restul de pesmet peste cartofi si se dau la cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 35-40 minute pana sunt copti.  Intre timp se spala spanacul, se curata de codite si se taie grosier. Se curata si se taie ceapa, se taie marunt patrunjelul si mararul. Se pune 1 lingura de ulei de masline la foc impreuna cu ceapa, patrunjelul si mararul. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana e gatita ceapa. Se pune apoi intr-un bol. In vasul in care s-a calit ceapa se pune acum spanacul (inca cu apa pe el) si se caleste 5-10 minute pana cand e facut. In caz ca e foarte uscat se poate adauga putina apa pe spanac (50 ml). Se ia din cratita, se strecoara de eventuala apa ce a rezultat si se pune peste ceapa gatita. Se lasa sa se raceasca putin amestecul. Se bat ouale si se adauga la spanac impreuna cu branza de vaci, coaja de lamaie, sare si piper. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in forma de copt peste stratul de cartofi copti. Se pune in cuptor la 180 grade  timp de 45 minute pana cand e inchegat bine oul.

Pofta buna !



* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Animalute din turta dulce,  Pateu de caju si spanac,  Rulada de spanac,  Cartofi israelieni,  Pui cu lamaie si cartofi...,  Budinca de spanac,  Mancare de spanac,  Spanac cu orez,  Cum il atragi pe cel mic...,  Casuta de turta dulce,  Quiche de spanac,  Pasta de pui cu cartofi,  Prajitura cu branza...,  Budinca de carne cu...,  Salata de Nisa,  Salata a la Frankfurt,  Knumpli - mincare...,  Cartofi fierti cu carne,   Cartofi copti cu...,  Ciorbita de castraveti /...

 
SUS