Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDiverse retetePrajitura cu roscove
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,87
3 voturi
1722 afisări
img
img
img
img img img img img

Prajitura cu roscove

Articol adăugat de Florin Nicolai  Offline la 10 martie 2011*


Ceva dulce... si bun !

INGREDIENTE:

BLATUL:
80 de grame de faina de roscove (in prim plan in poza de mai sus),
140 de grame de faina integrala,
90 de grame de zahar muscovado,
180 ml de lapte,
60 de grame de unt,
1 plic de zahar vanilat,
1/2 lingurita de praf de copt,
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,
1 lingura de zeama de lamaie.

GLAZURA:
100 de grame de ciocolata amaruie de buna calitate,
80 ml de smantana pentru frisca.
 
MOD DE PREPARARE:

Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine. Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove. Se toarna restul de lapte. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine. Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza. Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt.
GLAZURA: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii.
Este o prajitura fina, pufoasa si foarte placut aromata.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Budinca de lamaie,  Turtite insiropate,  Prajitura de post,  Salau in sos de unt,  Appleknocker Martini,  Tort de branza,  Bautura racoritoare...,  Sufleu de lamaie,  PRAJITURA SEMILUNA,  Prajitura cu gris,  Prajitura cu banane,  Prajitura cu branza dulce,  Prajitura cu cirese,  Prajitura cu branza...,  Chec economic,  Tarta Queen Mary,  Prajitura cu capsuni,  Prajitura cu gem si caise,  Prajitura cu suc de rosii,  Prajitura turnata cu...

 
SUS