Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDiverse reteteMucenici
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
3 voturi
1792 afisări
img
img
img
img img img img img

Mucenici

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 08 martie 2011*


Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Mucenici din Sevastia. In cinstea lor, gospodinele fac colaci, numiti sfinti, bradosi sau mucenici, in functie de zona tarii.

Pentru aluatul din care se fac mucenicii este nevoie de 250 grame faina; 120 ml apa calda si sare.

Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se face coca din care se modeleaza mucenicii. Mucenicii se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculete mici sau opturi. Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa presarata cu faina. Peste mucenici se presara de asemenea faina.

In dimineatza de 9 martie, mucenicii se trec prin sita, pentru ca sa cada faina de pe ei, apoi se pun la fiert intr-o zeama preparata din urmatoarele ingrediente: apa, sare(un varf de lingurita), coaja de la o lamaie(rasa) , zahar, vanilie, esenta dupa preferinte. 

Mucenicii se pun in apa, numai dupa ce aceasta a dat in clocot. E important sa punem la fiert apa cu sarea. Se rade o coaja de lamaie si atunci cand mucenicii incep sa fiarba se adauga zaharul, vanilia esentele. Ne putem da seama ca mucenicii sunt fierti, atunci cand acestia se ridica la suprafata.
Se servesc cu miez de nuca si cu praf de scortisoara.


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Mucenici gustosi,  Budinca de conopida cu...,  Papanasi... miam !,  PIZZE MICI PENTRU PITICI,  Negrese cu fasole neagra...,  Piure din peste,  Pui cu vin,  Paste cu ton,  Clatite americane pufoase,  Briose sarate,  Dovlecei cu ficat de pui,  Salata Nicoise cu paste,  Tiramisu,  Meniu exotic pentru 8...,  Placinta dobrogeana,  Dovleac la cuptor,  Prajitura cu gem si caise,  Milkshake-uri delicioase,  Prajitura cu suc de rosii,  Gulas secuiesc

 
SUS