Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDiverse reteteFile de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
1637 afisări
img
img
img
img img img img img

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

Articol adăugat de Florin Nicolai  Offline la 02 august 2012*


o reteta fina ...

Ingrediente:File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

  • 4 chefali
  • 280 g orez
  • 150 g calamari
  • 2 dovlecei zucchini
  • 8 flori de dovleac
  • 1 l supă de peşte
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 pahar vin alb 
  • 1 lingură pulpă de roşii
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară un sos din resturile de la peşti si 500 ml apă. Toarnă jumătate din cantitatea de vin, lasă să fiarbă circa 10 minute, strecoa­ră prin sită şi adaugă pulpa de roşii. Fierbe amestecul până când capătă consistenţă. Incinge într-o cratiţă 2 linguri de ulei, adaugă usturoiul zdrobit şi orezul, apoi prăjeşte-le circa 5 minute. Stinge cu restul de vin şi continuă fierberea circa 10 minute, turnând câte puţină supă de peşte caldă, pe măsură ce lichidul este absorbit de orez. Adauga sare. Taie julien dovleceii şi florile de dovleac şi căleşte-le, separat, în 2 linguri de ulei în­cins. Cu două minute înainte ca orezul să fie gata, încorporează în el dovleceii şi florile de dovleac călite. Prăjeşte rapid calamarii într-o tigaie cu puţin ulei. Intr-o altă tigaie rumeneşte bine 4 bucăţi întregi de chefal. Pune peste risotto o parte din calamari şi bucăţele prăjite din peştele rămas. Amestecă risotto cu ulei încins.



* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Chiftelute de peste,  Piure din peste,  CIORBA DE PESTE,  Peste inabusit cu legume...,  Salau in sos de unt,  Delta Dunarii -...,  Peste cu lamaie la cuptor,  Calutul de Mare - o...,  Peste cu morcov si...,  Budinca de lamaie

 
SUS