Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDiverse retete

Diverse retete

img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Diverse retete

Toti copii vor burgeri.. asa ca de ce sa nu ii pregatesti in casa, pentru a fi sigura ca cel mic mananca ceva sanatos?
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1559


Se amesteca malaiul, apa, uleiul si sarea. Se framanta cateva minute “aluatul”. Se presara o tava cu faina. Se modeleaza pufuletii.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 6767


Un sirop detoxifiant
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2433
Tags: sirop, coacaze


Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2502


INGREDIENTE:
malai 225 g
lapte 900 ml
smantana 300 g
unt 100 g
zahar 125 g
branza de vaci 200 g
oua 2 buc
zahar vanilat 1 plic
praf de copt 1 plic
sare
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1528


o reteta fina ...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1611


Mancare traditionala mexicana
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1442


Reteta de legume diverse preparate la tava.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1279
Tags: legume, tava, cuptor


Reteta de omleta chinezeasca
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1308


Se împarte compoziţia în două şi se pune la blender. Se pune apoi supa într-o tigaie curată la foc mic şi se lasa la încălzit.
Se serveşte cu iaurt şi arpangic.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1177


o supa usoara, de vara
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1037
Tags: supa, ceapa, piper


Dovlecelul se taie lung in fasii groase de 1 cm iar ardeiul tot pe lung in 2-3 bucati. Ceapa se taie rondele mari. Se pun toate pe gratar (ardeiul cu coaja in jos) si se lasa pana se inmoaie.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1220


Se pun in blender toate ingredientele cu exceptia spanacului si se mixeaza cateva secunde. Se adauga apoi si spanacul taiat marunt si se amesteca. Rezultatul ... delicios.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1210


Reteta pentru 6 portii
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1293


Din secretele bucatariei jamaicane !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1561
Tags: creveti, papaya


Incearca sa prepari aceasta pizza cu sunca si nu o sa iti para rau. Se face foarte repede, fiind potrivita si pentru musafirii neasteptati si pentru o seara, cand dupa serviciu, nu mai ai chef sa stai in bucatarie.
Scris de: Andrada Surdescu  Offline ,   Afisari: 1616


Cui nu-i place fasolea frageda, servita cu ciolan afumat sau costita afumata? Aceasta mancare are un gust bun daca e facuta cu fasole proaspata, dar nici gatita cu fasole la punga nu este de dat deoparte. Asezonata cu verdeata este un deliciu.
Scris de: Bogdan-Alin Craciun  Offline ,   Afisari: 1394


Pestele este un aliment de baza, deseori neglijat, poate si din cauza gustului specific. Marinata din ulei de masline si condimente speciale imbogateste pestele si se transforma intr-un excelent sos la cuptor.
Scris de: Tekin Omer-Ali  Offline ,   Afisari: 1446


Cui nu-i plac pastele la cuptor, servite cu mozzarella aburinda si cu un delicios sos de smantana? Pennele siciliene sunt paste din ciuperci, sunca si un sos consistent din smantana cu sos de rosii.
Scris de: Stefan Silviu Mircescu  Offline ,   Afisari: 1551


Un aperitiv foarte simplu, care poate fi facut de oricine, dar si foarte gustos.
Scris de: Andrada Surdescu  Offline ,   Afisari: 1322


Traditional, suburekul se face cu carne de oaie, menta si mirodenii arabesti. Varianta europeana presupune smantana si branza.
Timp de preparare: aproximativ 40 de minute
Complexitate: mediu
Scris de: Bogdan-Alin Craciun  Offline ,   Afisari: 1777


Focaccia este o combinatie de pizza si paine, pentru ca are aluatul din paine, dar umplutura de pizza savuroasa, cu iz mediteranean.
Timp de preparare: 1 ora si 40 de minute
Complexitate: mediu
Scris de: Bogdan-Alin Craciun  Offline ,   Afisari: 1191


Se taie aluatul ca sa putem capaci vasele in care vom servi "placinta" si batem un ou ca sa ungem marginea vaselor (sau vasului). Am pus din compozitia de praz si pui. Am adaugat chiftelutele pe deasupra, apoi am pus capacul de aluat, am uns cu ou si
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1409


Este o pizza foarte rapida !
Scris de: Iulia Lacramioara Erbaru  Offline ,   Afisari: 1703


Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in forma de copt peste stratul de cartofi copti. Se pune in cuptor la 180 grade timp de 45 minute pana cand e inchegat bine oul.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1777


Se curata radacina de ghimbir si se taie rondele. Se pun 2 litri de apa la foc impreuna cu carnea de pui si ghimbirul. Se lasa sa fiarba.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1792


Se adauga faina si se trage oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei. Se lasa sa se raceasca si apoi se formeaza gnocchi.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1371
Tags: gnocchi, sos


Separat se pregateste un bechamel cu unt topit, sare, piper, faina si lapte. Untul se topeste se presara sarea, piperul, se adauga faina, se amesteca bine cu si treptat se pune laptele caldut, se lasa sa se intareasca amestecand ca sa nu se prinda.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1264
Tags: andive, jambon


Dupa ce ati spalat bine dovleceii ii taiati in jumatate pe lungime si scobiti miezul cu o lingurita. Caliti ceapa, iar cand se rumeneste adaugati si tonul impreuna cu rosiile.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1511
Tags: dovlecei, ton


Dovleceii se curata, se taie jumatate, si se scoate miezul. Ficatul se spala si se fierbe 20 minute, apoi se da prin masina de tocat.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1751


Spanacul se mixeaza la robot pana se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la spanac
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1514


Spalati anghinarea si taiati frunzele exterioare. Puneti la fiert in apa cat sa le acopere la jumatate, daca le preparati la abur, asigurati-va ca este destul de multa apa.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1435


Orezul se spală şi se fierbe în supa de pui. Anansul se taie în două şi se scobeşte, iar fructul rezultat se taie cubuleţe. Într-o tigaie, în ulei încins se adaugă usturoi şi ghimbir proaspăt răzuit.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1321


Merele se taie în feliuţe şi se stropesc cu suc de lămâie. Caşcavalul se taie în feli, nucile se pisează mărunt. Ingredientele se amestecă, se pune sare, se adaugă zahăr.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1240


O mancare inventata de Mihaela
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1257


Fasole, ciolan afumat, porc, carne
Scris de: Erika Zsigmond  Offline ,   Afisari: 1748


Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1801


Se toaca marunt sunca, apoi se framanta cu unt si boia. Umplutura se imparte in mod egal pe triunghiurile de aluat, care apoi se ruleaza. Miam miam....
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1296


Se aseaza intr-o tava cu margini inalte, se toarna deasupra unt topit si in tava vin alb. Se pune la cuptor si se adauga vin din cand in cand. V-am trezit interesul ?
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1385


Se toarna zeama peste cartofi. Se adauga ceapa razuita, amestecul de patrunjel si praz. E bine, nu ? Vedeti la detalii.
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1550


O supa cu traditie !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1720


ceai pentru pofta de mancare
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2398
Tags: ceai, pofta, mancare


Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Mucenici din Sevastia. In cinstea lor, gospodinele fac colaci, numiti sfinti, bradosi sau mucenici, in functie de zona tarii.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1815


O reteta tocmai buna daca vreti ceva racoros !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1260


Un cocktail deosebit, conceput pentru serile speciale ...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1256 ,   Comentarii: 2


Ceva dulce... si bun !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1726


Preparat traditional chinezesc !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1612


Preparat arabesc din carne tocată sau tăiată mărunt, amestecată cu mirodenii şi ceapă
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1558


O reteta usor de preparat si usor de digerat
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1608
Tags: ton, paste, reteta


Delicioasa... garantat !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1406


Un produs vegetarian, de data aceasta...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1643


Inca un preparat vegetarian...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2379 ,   Comentarii: 1


Este delicioasa !
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 3036


Piticul nu are timp să stea la masă pentru că este prea ocupat cu joaca? Staţi mult în parc vara? Sau aveţi de organizat o petrecere cu mulţi copii? Am o idee: PIZZE MICI PENTRU PITICI - de înfulecat pe fugă, o gustare sănătoasă şi adorată de copii.
Scris de: Octavian Ionut  Offline ,   Afisari: 2067



Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1353


Scris de: Mihaela Nechifor  Offline ,   Afisari: 2196


retete cu paste...
Scris de: Mihaela Nechifor  Offline ,   Afisari: 1822
Tags: paste, oregano, sos


cocktail - sampanie
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1563


cocktailuri ...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1697


un gust rafinat
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2642


Ciorba de perisoare reprezinta in bucataria noastra, a tuturor un preparat de baza. Incearca si altfel de perisoare, din gustoasele ciuperci!
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1840


Preparate arabesti
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1487


Mancaruri arabesti
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2060


O reteta pentru incepatori...

Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2276


foarte buuuuun ...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1741


O reteta delicioasa
Scris de: Niculina Popa  Offline ,   Afisari: 2995


o reteta libaneza pentru cei care tin post in aceasta perioada
Scris de: Mihaela Nechifor  Offline ,   Afisari: 1700


O supa irezistibila, mai ales daca se adauga su crutoane...
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1457


Din gastronomia Arabiei Saudite
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2726


O reteta savuroasa mexicana
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1687


O bautura energizanta pentru fiecare dimineata
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 2298


O reteta usor de preparat, gustoasa si pe placul tuturor membrilor familiei.
Scris de: Mihaela Albianu  Offline ,   Afisari: 2377 ,   Comentarii: 2


Delicioasa...
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2219


O supa sanatoasa si usor de preparat.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 1664
Tags: supa, crema, legume


Bauturi pentru ocazii speciale.
Scris de: Gabriela Elena Dinu  Offline ,   Afisari: 2592


specialitate culinara din Franta
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1746


O reteta simpla
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2078


secrete ale bucatariei turcesti
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1910


Din bucataria iraniana
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1881


Specialitate culinara din sec. XVI
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1712
Tags: supa, vitel, legume


din bucataria sotiei mele ...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 3780


ingredientele retetei cus-cus
Scris de: Mirela Regneala  Offline ,   Afisari: 1751


Din bucataria sotiei mele...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2710


o reteta minunata
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2301
Tags: peste, salau, unt, lamaie


un punci delicios
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2349


Va propun o reteta delicioasa deja incercata de mine – crap cu varza si orez la cuptor.
Scris de: D Andreea  Offline ,   Afisari: 1657
Tags: crap, orez, varza, morcov


Cum se prepara un "gratar" delicios...
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 1992 ,   Comentarii: 2


Bautura racoritoare
Scris de: Florin Nicolai  Offline ,   Afisari: 2021 ,   Comentarii: 2


cativa cartofi, branza (sarata sau dulce), putina smantana, sare, piper, delikat
Scris de: Zuzuuuuu ZuZu  Offline ,   Afisari: 2756

img
img
img
img img img img img


 
SUS