Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDeserturi delicioaseTort de capsuni si lichior de fructe de padure
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
un vot
2224 afisări
img
img
img
img img img img img

Tort de capsuni si lichior de fructe de padure

Articol adăugat de Florentina Savu  Offline la 12 august 2010*


Super bun ! Incercati !

Ingrediente:

Blat:
250 g zahar
250 g unt
3 oua
10 linguri lichior de fructe de padure
350 g faina
o lingurita praf de copt
un varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat

Crema:
400 g branza dulce
600 g capsuni (400g pentru interiorul tortului si 200 g pentru decor)
400 ml frisca lichida (300ml pt crema, iar restul pt ornat)
120 gr zahar
3 pliculete zahar vanilat
2 oua
50 ml lichior fructe de padure
10 g gelatina

Iar pentru insiropat un suc cu gust de fructe de padure.

Preparare:

Blat:
Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme, amestecand usor de jos in sus. La final se pune faina amestecata cu praful de copt (amestecand cu grija).

Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand diagonala de 22 cm. Blatul se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce se raceste blatul se scoate din forma rotunda si se taie in trei straturi egale.

Crema:
Gelatina se dizolva in aproximativ 100ml apa rece si se amesteca cu lichiorul, urmand sa fie amestecata la randul ei.

Intr-o cratita se pune branza de vaci si se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat. Dupa omogenizare se pun galbenusurile si se amesteca continuu in cratita care va sta pe baie marina pana ce compozitia va fii legata bine.

Dupa ce s-a luat compozitia de pe baia marina se adauga gelatina cu lichior, amestecand astfel pana la omogenizare si se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma, ca pentru bezea, apoi se amesteca usor cu frisca (care a fost deja batuta). Cand prima compozitie s-a racit(cea cu gelatina) se amesteca cu frisca si albusurile.
Capsunile se taie feliute subtiri.

Dupa ce am taiat blatul, punem primul blat il insiropam cu suc de fructe de padure, punem jumatate din crema, capsunile taiate feliute, urmatorul blat insiropat, restul de crema si iarasi capsuni. In final se pune ultimul blat care se insiropeaza.

Mentiuni:

Tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni si frisca sau dupa gustul fiecaruia.

Dupa ce tortul este gata acesta trebuie sa stea la rece aproximativ 2-3 ore, dar recomandat este de pe o zii pe alta, pentru a se lega gelatina bine de blat.
Pofta buna!!!
 

Timp Preparare: 2 h
Complexitate: medie



* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Tort de mere si frisca,  Tortul Linzer,  Cum sa faci piureuri de...,  Tiramisu,  Prajitura cu suc de rosii,  Tort cu mascarpone si...,  Prajitura cu capsuni,  Parfait de capsuni,  Patagonia - cel mai...,  Inghetata Albinuta,  Clatite cu banane la...,  Alba ca Zapada,  Iaurt vegetal din fructe...,  Tort de inghetata,  Tort de biscuiti ,  Tort Buburuza,  Tort Diplomat,  Tort Parfe,  Tort de ciocolata cu...,  Tort de ciocolata cu...

 
SUS