Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDeserturi delicioaseTort Buburuza
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,22
97 voturi
5146 afisări
img
img
img
img img img img img

Tort Buburuza

Articol adăugat de Sensei Teacher  Offline la 18 iunie 2009
Tags:

tort

,

buburuza


Tort Buburuza

Este primul meu tort facut vreodata si ma mandresc tare mult ca s-a mancat si ca am putut sa duc traditia mai departe - ( am avut "buburuze" la turta, la 1 an, la 2 anisori si acum si la 3).

Pentru blat:

- 4 oua
- 180gr zahar
- 1 lingurita sare
- 200gr faina
- 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

- 30gr gelatina
- 500 gr capsuni sau zmeura (se pot pune si congelate )
- 300 gr zahar
- 400 gr frisca
- 400 gr smantana (NU frisca lichida )

Pentru decor:

- bomboane
- sirop de ciocolata sau ciocolata neagra topita pentru a da culoare capului de buburuza
- sticsuri invelite in cioolata topita
- o ciocolata neagra pe care o taiem in jumatate, o intoarcem invers si scriem mesajul dorit (eu am avut un fel de pix pentru decor)
- pasta de zahar rosie facuta astfel: 5gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa, 50 gr de glucoza, 450gr zagar pudra (cumparat deoacere cel de magazin contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste), esenta de vanilie, colorant praf alimentar rosu ( e poate face si verde pentru verdeata pe care ar trebui sa stea buburuza, insa eu nu am gasit aceasta culoare aici). Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pana ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa. Atentie ca nu trebuie sa fiarba. Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp. Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga 2-3 linguri de apa, daca e prea moale se adauga putin zahar. Eu aceasta pasta de zahar am amestecat-o cu compozitia de crema de capusne (ramasa ) si am decorat buburuza. Am intins-o mai usor asa.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170grade C.
Se unge fundul formei cu unt. Ouale se bat 10 min. cu zaharul si sarea. Se inglobeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Aluatul se pune in forma si se coace circa 30 min. Se lasa 5-10 min si se rastoarana pe un gratar/sita.

Eu am facut 2 blaturi, imi trebuia un cap pentru buburuza, dar depinde si de imaginatia fiecaruia.. Pe cel de-al doilea l-am facut din reducerea ingredientelor la jumatate si coacerea lui intr-o forma mai mica.

Se inmoaie gelatina. Capsunele/zmeura se paseaza cu zahar. Se inglobeaza smantana. Se dizolva gelatina la bain-mae sau la microune pentru cateva secunde. Eu am pus-o in 30 ml apa si am lasat-o la inmuiat 30 min dupa care am dizolvat-o la bain-mare. Dupa care se adauga cpmpozitiei de capusne/zmeura.

Se bate frisca si se inglobeaza cand compozitia se intareaste putin.

Forma de blat se taie in doua, transversal. Se tapeteaza cu folie tarnsparenta forma (in felul acesta, veti scoate fara probleme tortul din forma). Se insiropeaza blatul cu sirop de zahar ars (eu am facut un lapte-caramel). Se umple cu crema. Se insiropeaza si cel de-al doilea blat dupa care se aseaza capa peste crema. La sfarsit se rastoarna totul pe un platou (eu am rasturnat totul pe tava de copt pentru ca nu aveam o tava asa mare in casa), se decoreaza cu crema ramasa, pasta de zahar si cu bomboane.

Se introduce in frigider 1-3 ore.

Pofta buna !


img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Tortul Linzer,  Tort de inghetata,  Tort de biscuiti ,  Tort Diplomat,  Tiramisu,  Tort Parfe,  Tort de ciocolata cu...,  Tort de mere si frisca,  Prajitura cu suc de rosii,  Tort cu mascarpone si...,  Tort de ciocolata cu...,  Tort de branza,  Tort de capsuni si...

 
SUS