Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDeserturi delicioasePrajitura cu gem si caise
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
10 voturi
2474 afisări
img
img
img
img img img img img

Prajitura cu gem si caise

Articol adăugat de Elena Gabriela Mecu  Offline la 12 august 2010*


Simplu de facut, ingrediente usor de procurat... deci rezultatul nu poate fi decat... delicios !

Ingrediente:
-250 g margarina
-200 g zahar
-3 oua
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-3 linguri apa minerala sau sifon
-400 g faina
-500 g caise
- 200 g gem de caise
-cate o lingura margarina si faina pentru tava

Preparare
1. Separi albusurile de galbenusuri. Freci spuma margarina cu 100 g zahar, apoi adaugi treptat galbenusurile, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, faina in ploaie si praful de copt. Bati spuma albusurile cu zaharul ramas si apa minerala. Le incorporezi in aluat, amestecand de jos in sus. Lasi aluatul la frigider si in acest timp pregatesti fructele.
2. Intinzi aluatul intr-o ntava cu dimensiunile de 20x30 cm, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coci blatul la foc mijlociu, timp de 20 minute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava, asezi repede caisele si dai din nou tava la cuptor pentru alte 20 de minute.
3. Lasi prajitura la racit in tava, apoi o scoti si o tai in doua foi orizontale. Ungi blatul de jos cu gemul de caise incalzit in prealabil, apoi suprapui blatul ramas. O tai in bucati dreptunghiulare, astfel incat fructele sa-ti ramana intregi.

Pofta buna!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Papanasi... miam !,  Prajitura cu suc de rosii,  Alge cu paste si legume,  Pachetele de carne cu...,  Bors de urzici cu ardei,  Mancare de porumb,  Bors de sfecla rosie cu...,  PIZZE MICI PENTRU PITICI,  Supa de cascaval ,  Cartofi israelieni,  Dovlecel cu cascaval la...,  Turtite insiropate,  Burgeri,  Ciorba cu perisoare din...,  Prajitura de post,  Cum sa faci piureuri de...,  Orez cu carne de vita,  Ardei umpluti,  Chiftelute de peste,  PRAJITURA SEMILUNA

 
SUS