Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua. Se unge o jumatate cu gem, se pune deasupra cealalta jumatate. Ingrediente:
300 g capsuni
250 g iaurt
250 g frisca
200 ml sirop de capsuni
125 g faina
125 g gris
100 g gem capsuni
100 g zahar tos
60 g unt
15 g zahar pudra vanilat
2 oua
1/2 plic praf de copt
10 ml esenta de rom
Mod de preparare: se inmoaie untul intr-un castron. Se amesteca cu iaurtul, ouale si zaharul tos, esenta de rom, faina si grisul. Se tapeteaza o forma de prajituri cu hartie pergament si se toarna aluatul pentru prajitura cu capsuni. Se pune la copt 40 - 50 minute, intorcandu-se tava dupa primele 30 minute. Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua. Se unge o jumatate cu gem, se pune deasupra cealalta jumatate. Se insiropeaza blatul cu sirop de capsuni, apoi se acopera cu frisca. Peste frisca se pun capsunile. Se pune intr-o sita fina zaharul vanilat si se pudreaza prajitura cu capsuni.
Pofta buna ! |