Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDeserturi delicioaseJeleu de gutui
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
2 voturi
1785 afisări
img
img
img
img img img img img

Jeleu de gutui

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 27 octombrie 2011*


Dupa ce au fiert bine gutuile se stoarce bine tifonul in care sunt semintele.
Iar gutuile se pun la scurs intr-un tifon, trebuie sa se scurga timp de 12 ore, fara a le presa.
Se cantareste sucul si se adauga zahar in aceiasi cantitate...

Ingrediente:
2 kg gutui
zahar
doua felii de lamaie
sucul de la doua lamai

Se spala bine gutuile, se taie in patru si se curata de seminte si partea tare (semintele nu se arunca, deocamdata), imediat se pun intr-o oala in care s-au adaugat cele doua felii de lamaie, si apa cat sa acopere gutuile , se fierbe aprox. 40 min.
Semintele de  gutui se pun intr-un tifon se leaga si se adauga la gutui, sa fiarba impreuna (are foarte multa pectina de aceea trebuie sa profitam de ea).
Dupa ce au fiert bine gutuile se stoarce bine tifonul in care sunt semintele.
Iar gutuile se pun la scurs intr-un tifon, trebuie sa se scurga timp de 12 ore, fara a le presa.
Se cantareste sucul si se adauga zahar in aceiasi cantitate, (pulpa de gutui nu se arunca, din ia se poate face marmelada, gem...).
Se pune la fiert la foc mare se adauga si sucul de lamaie ( trebuie strecurat sucul de lamaie), se amesteca pana se topeste zaharul, trebuie fiert aprox 1h, intre timp se ia toata spuma cu o strecuratoare.
Cand este gata va capata culoarea rosie, dar pentru a sti sigur daca este gata,  se ia pe o lingura, se lasa putin sa se raceasca, si se intoarce lingura , daca e gata, jeleul nu va cadea. 
Odata ce este facuta se pune in borcane sterilizate, si se intorc borcanele cu capacul in jos.

Pofta buna !



* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Piure de gutui,  Mancare de gutui,  Jeleu de vin rosu,  Gogosele de dovlecei,  Parfait de capsuni,  Inghetata picanta cu...,  Inghetata de pepene...,  Banane caramelizate,  MERE COAPTE CU BRANZA DE...,  Bomboane cu nuci,  Piureurile facute in casa

 
SUS