Galbenusurile se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ele laptele cu mierea. Se lasa amestecul obtinut sa fiarba la foc foarte mic (nu are voie sa clocoteasca) pana se ingroasa. Se amesteca continuu. Ingrediente pentru 6 persoane:
- 125 g. miere de tei sau salcam
- 500 ml. lapte
- 4 galbenusuri
- 150 g. smantana proaspata groasa
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele cu mierea la foc mic, amestecand mereu. Galbenusurile se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ele laptele cu mierea. Se lasa amestecul obtinut sa fiarba la foc foarte mic (nu are voie sa clocoteasca) pana se ingroasa. Se amesteca continuu. Se toarna compozitia intr-o forma de inghetata si se lasa la congelator timp de 2-3 ore, dupa care se scoate si se amesteca totul foarte bine, pentru a sparge posibilele ace de gheata.
Pofta buna! |