Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieDeserturi delicioaseCasuta de turta dulce
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
10,00
6 voturi
1795 afisări
img
img
img
img img img img img

Casuta de turta dulce

Articol adăugat de Florin Nicolai  Offline la 07 aprilie 2011*


Tuturor copiilor le sticlesc ochii cand aud de turta dulce !

Ingrediente:

    250 gr miere
    un ou
    trei galbenusuri
    10 gr bicarbonat de amo­niu
    150 gr zahar pudra
    un pliculet de zahar vanilat
    200ml apa
    zeama de la o jumatate de lamaie + coaja acesteia
    10 gr scortisoara
    5 gr anason
    5 gr cuisoare
    un varf de cutit de nucsoara rasa
    700 gr faina

Modul de preparare:
Turnam peste miere apa fierbinte, amestecam si lasam sa se raceasca. In alt vas amestecam zaharul, oul intreg, galbenusurile, mirodeniile, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie, bicarbonatul de amoniu si batem pana se formeaza spuma. Adaugam, treptat, faina si mierea dizolvata. Framantam, pe planseta, un aluat mai moale, pe care il lasam sa stea timp de 5-6 ore. Framantam din nou, taiem bucati din aluat, din care intindem foi, taiem forme, pe care le coacem in cuptor, la foc potrivit. Fierbinti, ungem formele cu ou si, dupa ce s-au racit, le decoram cu glazura de albus.
 
Cum realizam casuta:

Pe o hartie mai groasa desenam elementele casutei de turta dulce si le decupam. Intindem din aluat o foaie de 5-6 mm grosime, o punem pe o tava unsa si, dupa tiparul de har­tie, cu un cutit bine ascutit, taiem elementele din care vom cladi casuta; 2 pereti mari (anterior si posterior), 2 pereti laterali, cele 2 parti ale acoperisului, 4 bucati gardul din jurul colibei, cosul, usa si figurinele pe care le vom plasa in jurul casutei (motanul, baiatul, fetita, vrajitoarea, copacii etc.).Taiem golul ferestrelor, pe peretii corespunzatori. Coacem aceste parti, pana la auriu, in cuptor, la foc potrivit. inca fier­binti, le ungem cu ou batut si le lasam sa se raceasca pe o planseta. Controlam, dupa tiparele de hartie, daca nu au cumva nevoie de indreptari, presupunand ca s-au deformat la copt. Acoperim (pe dos) golul ferestrelor cu celofan rosu, pe care il lipim cu albus. Dupa ce s-au racit, decoram partile colibei cu glazura de albus, folosind cornetul, si straduindu-ne sa aplicam cat mai multe motive decorative traditionale (flori, inimioare, arabescuri etc.). Dupa ce s-a uscat glazura, trecem la montarea colibei, pe care o ridicam pe un suport adecvat (o placa din acelasi aluat pusa pe o scandurica de cca 40 x 40 cm). Partile componente ale colibei se lipesc de suport cu albus, iar intre ele se fixeaza cu scobitori. Tot cu albus, lipim acoperisul peste peretii montati; folosim acelasi procedeu pentru horn, usa, gard etc. Daca intentionam sa dam colibei un aspect de iarna, o decoram numai cu glazura alba (de albus), pe care o intindem pe tot acoperisul si o lasam sa curga peste margine, pentru a sugera turturi de gheata.

Pofta buna !


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Animalute din turta dulce,  Placinta cu dovleac si...,  Prajitura Alba ca Zapada,  Banane caramelizate,  Placinta cu nuca de cocos,  MERE COAPTE CU BRANZA DE...,  Bomboane cu nuci,  Socata,  Turta cu spanac si...

 
SUS