Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieAlimentatie corectaPiureurile facute in casa
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,82
10 voturi
2158 afisări
img
img
img
img img img img img

Piureurile facute in casa

Articol adăugat de Gabriela Elena Dinu  Offline la 13 mai 2010*


Bebelusul nu are nevoie sa adaugam, zahar, sare, piper sau mirodenii in alimente. Trebuie sa ne amintim ca in aceasta perioada, copilul trebuie sa cunoasca adevaratul gust al acestora.

Prepararea in casa a piureurilor pentru cei mici necesita mai mult timp decat atunci cand cumparam din magazin produsele pentru alimentatia bebelusului, dar ganditi-va la toate avantajele:

- Piureurile preparate in casa au o valoare nutritiva foarte mare.
- Ofera o alegere mai variata.
- Sunt mai savuroase.
- Contin numai alimentele pe care le alegeti.
- Ii ofera posibilitatea bebelusului de a cunoaste adevaratul gust al alimentelor.
- Sunt deseori mai economice.
- Facandu-le in casa, evitati risipa, permitandu-va sa ajustati portia, in functie de apetitul bebelusului.

Prepararea piureurilor - generalitati:

- Intotdeauna spalati-va mainile inainte de a veni in contact cu alimentele.
- Spalati cu minutiozitate alimentele.
- Utilizati ustensile si suprafete de lucru curate.

Pentru a pastra maximum de vitamine si minerale din fructe si legume:
- Evitati sa le tineti prea mult in apa inaintea prepararii.
- Coaceti fructele sau legumele intregi sau taiate in bucati mari.
- Utilizati o cantitate mica de apa clocotita si evitati sa supraincalziti alimentul.
- Folositi urmatoarele metode de pregatire: intr-un pic de apa, cu vapori, la microunde.

Folosirea piureurilor:   
   

Preferati decongelarea in frigider mai mult decat cea la temperatura camerei pentru a limita contaminarea cu bacterii.
- Incalziti cantitatea de piure de care aveti nevoie la foc domol pe masina de gatit sau cu ajutorul microundelor.
- Intotdeauna verificati temperatura cu dosul mainii sau al palmei inainte de a servi piureul bebelusului.

Atentie!!! Utilizarea cuptorului cu microunde poate produce grave arsuri bebelusului .

Congelarea piureurilor:

- Varsati piureul intr-o forma de congelare cu spatii individuale si acoperiti-o cu hartie cerata sau celofan.
- Raciti-l in frigider.
- Puneti piureul in partea cea mai rece a congelatorului pana a doua zi.
- Retrageti forma congelata si vidati-o intr-un alt ambalaj ermetic.
- Scrieti pe acesta numele alimentului si data limita de conservare.

Conservarea piureurilor:

Piureul de legume si fructe - conservare la frigider 2-3 zile, la congelator 6-8 luni
Piureul din carne sau oua, si amestecul din carne si legume - conservare la frigider 1 zi, la congelator 1-2 luni
Piureul preparat din lactate - conservare la frigider 1-2 zile , la congelator 1-2 luni.
 


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Iaurt de casa,  Pufuleti de casa,  Ce se intampla cand la o...,  Dovlecel cu cascaval la...,  Supa de ceapa verde,  Gogosele de dovlecei,  Mancare de porumb,  Parfait de capsuni,  Inghetata picanta cu...,  Inghetata de pepene...,  Supa crema de castraveti,  Vinete persane,  Tartacute,  Cartofi fierti cu carne,  Quiche de spanac,  Guacamole,  Bruschetta prosciutto,  Banane caramelizate,  MERE COAPTE CU BRANZA DE...,  Orez cu carne de vita

 
SUS