Logo
img
img
HomeimgArticoleimgGrădiniţeimgConcursuriimgComunitateimgDesene de coloratimgVideoimgJocuriimgConversaţiiimgTeste
AcasăArticoleAlimentatieRetete clasice dar... sanatoaseSupa pentru mofturosi
img img img img img
img
img
img
Comentează img Recomandă img
Trimite
img
Tipăreşte
img
9,98
8 voturi
1190 afisări
img
img
img
img img img img img

Supa pentru mofturosi

Articol adăugat de Dana- Georgiana Ciopeica  Offline la 10 octombrie 2011*


Baietelul meu adora acesta supa iar pentru cei mari se gateste la fel numai ca se mai adauga otet si usturoi ca la ciorba radauteana sau cea a la grec. Oricum ati gati-o este delicioasa si nu are un continut caloric mare ci o explozie de vitamine !

200 g piept pui cu os
1 morcov potrivit
1-2 felii telina
2 cepe albe
1 bucatica de pastarnac
1 rosie mare
100g smantana
1gogosar rosu
1ardel verde,rosu ,galben la alegere
verdeata la alegere marar,leustean,patrunjel,frunze de telina
1 galbenus de ou 
1 lingurita de orez
sare
piper
1 feliuta de lamaie
condimente tip delikat 
2.5 l apa
1 cartof potrivit

Mod de preparare

Se iau legumele si se curata, se spala si se taie cubulete, pieptul se dezoseaza. Se pune apa la fiert, se adauga osul de la piept pentru gust mai intens, cand incepe sa fiarba se spumuieste apoi se aduga legumele in afara de rosii, acestea se adauga in supa spre sfarsit. Carnea de pui se toaca la robot sau masina de carne, se sareaza se pune orezul si se formeaza mici perisoare care se stropesc cu sucul de lamaie. Veti vedea ca asa nu se farama si raman perfecte fara sa mai adaugam in ele nimic altceva. Dupa ce au fierte legumele si perisoarele se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete. Se lasa sa dea un clocot apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit un pic, din smantana si galbenus se face o compozitie care se toarna treptat in supa, ciorbita, se toaca verdeata si se presara deasupra.
Pentru a fi mai interesanta aceasta supa eu pun legumele taiate rondele dar si bastonase astfel legumele par mai frumoase in farfurie si atrag privirea copilului mofturos. Uneori tai morcovul in diferite forme de floare cum procedam la salata beouf daca va mai aduceti aminte acel model de trandafir.
Baietelul meu adora acesta supa iar pentru cei mari se gateste la fel numai ca se mai adauga otet si usturoi ca la ciorba radauteana sau cea a la grec. Oricum ati gati-o este delicioasa si nu are un continut caloric mare ci o explozie de vitamine bune pentru cel mic si foarte sanatoase. Daca doriti puteti sa scoateti osul din supa spre finalul prepararii sau il puteti lasa in supa.

Pofta buna!


* autorul declară că acest articol îi aparţine în totalitate.
img img img img img
img
img
img
img
img
img
img img img img img
img img img img img
img
img
img
Comentarii
Răspunde

img img img img img
img
img
img
Atenţie
- Trebuie să te autentifici pentru a putea scrie comentarii
- Nu ai cont? Click aici pentru inregistrare

- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
img
img
img
img img img img img
Comentariul tău:
- Toţi membrii de pe Diseara.Ro se pot loga pe acest site folosind aceleaşi date de utilizator pentru a comenta
Click aici pentru a te autentifica
img
img
img
img img img img img
Articole similare:
Supa de cascaval ,  Supa crema de morcov,  Supa de pui cu taitei,  Ciorbita de castraveti /...,  Relationarea si...,  Ateliere de creatie...,  Figurinele de colorat,  Supa de ceapa verde,  Supa de linte,  Supa chinezeasca de...,  Supa crema de legume,  Supa de vitel cu votca...,  Supa de morcovi cu...,  Cat timp petrecem cu...,  Supa crema de castraveti,  Supa crema de linte...,  Supa crema de mazare,  Dieta cu supa de varza,  Fobia sociala la copii,  Limbajele de iubire ale...

 
SUS